EMC gir best avkastning

EMC gir best avkastning

EMC gir best avkastning for systemintegratørene i kanalen. CA og Oracle er de verste.

Noen produsenter er mer lønnsomme enn andre for systemintegratørene. Computer Reseller News i USA har intervjuet en rekke amerikanske systemintegratører og foretatt en kåring av de fem mest og minst lønnsomme produsentene i kanalen.

CA kom dårligst ut i kåringen av hvem som hadde best ROI. Dette skyldes ifølge tidsskriftet særlig produsentens store problemer med klientsikkerhet, en kategori hvor produsenten kom ut mye dårligere enn konkurrentene. Oracle gjorde det heller ikke spesielt bra i kåringen, og ble kåret til det nest minst lønnsomme produsenten, særlig grunnet vansker med å markedsføre produktet.

Dell scorer svakt

På de neste plassene på listen over de minst lønnsomme kommer IBM og Dell. Systemintegratørene magasinet intervjuer har ikke mye pent å si om IBM, men trekker heller ikke frem noen særskilte svakheter. Det er en poengfangst jevnt under gjennomsnittet i alle kategoriene som forårsaker at produsenten scorer 7 poeng lavere enn Dell.

For Dell var faktorer som produktmangfold, kvalitet, teknisk innovasjon og brukerstøtte negativt utslagsgivende. På alle disse punktene scoret de vesentlig svakere enn gjennomsnittet.

Sist ut på listen over bransjens fem minst lønnsomme produsenter ble Viewsonic. Systemintegratørene begrunnet den lave lønnsomheten med manglende teknologisk innovasjon og lav kompatibilitet. Kåringen peker også på at Viewsonic muligens ikke er klar over lønnsomhetsproblemene systemintegratørene støter på.

EMC gjorde rent bord

I den andre enden av skalaen ble det storeslem for EMC. Selskapet kapret de to første plassene på pallen med lagringsprogramvaren på første plas og og nettverkslagringsprogramvaren deretter. De neste på listen var Fortinet som i mars lanserte FortiOS 4.0 operativsystem som er en stor oppgradering til sin firmaprogramvare. Ifølge firmaet selv er det særlig de nye sikkerhetsverktøyene som har økt lønnsomheten.

På fjerde og femteplass kom Netapp og Kaspersky Lab. Kaspersky Lab får ros for sin samarbeidsorienterte tilnærming til salg og markedsføring.