EMC kjøper Documentum

Lagringsselskapet EMC kjøper programvareselskapet Documentum for 1,7 milliarder dollar. Det er EMCs andre milliardoppkjøp i år.
Documentum lager systemer for innholdsadministrasjon eller "content management". Lagringskjempen EMC vil nå kombinere sine lagringssystemer med ytterligere administrasjon av innholdet hos bedriftene.

-- Informasjon er en av de mest strategiske verdiene hvilken som helst organisasjon besitter. EMC har hjulpet våre kunder med å lagre, administere og beskytte store mengder informasjon. Programvare er sentral i vår strategi for å sørge for en sammensatt løsning for en levedyktig informasjonslivssyklus, sier toppsjefen Joe Tucci i EMC.

Han legger til at EMC, Legato (som EMC kjøpte tidligere i år) og Documentum har solgt programvarelisenser for mer enn to millarder dollar de siste 12 månedene.

-- Det meste av informasjonen i dagens bedrifter er ustrukturert data. Documentum setter bedriftene i stand til å organisere og administrere sin voksende mengde ustrukturert data, ved å sørge for kunnskap om denne dataen, med andre ord: Informasjon om informasjonen, sier Tucci.

Oppgjøret på 1,7 milliarder dollar er basert på aksjer, ikke kontanter.