EMC kjøper Legato

Datalagringskjempen EMC kjøper Legato Systems. Prisen er 1.3 milliarder dollar i aksjer.

Legato Systems utvikler programvare for administrasjon av lagring. Med oppkjøpet styrker EMC sin stilling med hensyn til å hjelpe bedrifter med å få kontroll over heterogene lagringsmiljøer. EMC største konkurrenter på området er IBM og HP.

 

Avtalen, som innebærer at Legatos aksjonærer for betalt 1,3 milliarder dollar i EMC-aksjer, er ennå ikke godskjent av aksjonærene i Letago. I tillegg skal oppkjøpet bankes gjennom av de amerikanske konkurransemyndighetene. Hvis alt går som planlagt håper EMC å fullføre oppkjøpet i løpet av fjerde kvartal. Da vil Legato bli en del av EMC programvare-divisjon i Mountain View, California.

 

EMC la i dag (tirsdag) også frem de foreløpige resultatene for andre kvartal. Omsetningen er ventet og ende i området 1,43 til 1,46 milliarder dollar. Det totale regnskapet blir offentliggjort 16.juli.

 

- Oppkjøpet handler om å bedre tilgang, administrasjon og sikkerhet av bedrifters viktigste verdi – informasjon - i hele livssyklusen, sier EMC-sjef Joe Tucci i en pressemelding.