Ementor får dansk toppsjef

Ementor får dansk toppsjef

Ementors nye konsernsjef Claus Hougesen er mannen bak konseptet med Eshop.

Visekonsernsjef Claus Hougesen overtar stillingen som ny konsernsjef for Ementorkonsernet etter Jo Lunder.

Claus Hougesen er i dag visekonsernsjef i Ementor ASA og administrerende direktør i Topnordic A/S i Danmark.

Hougesen er ifølge pressemeldingen fra selskapet mannen bak det nye Ementorkonseptet. Forretningsmodellen som hele Ementorkonsernet opererer med i dag, er i stor grad initiert av Topnordic, som med Eshop, nærhet til kunder og sterk kostnadskontroll har vist veien for den øvrige delen av konsernet. Nå vil Claus Hougesen videreføre denne forretningsmodellen på nordisk plan.

- Jeg var umiddelbart sikker på hvem som skulle være Jo Lunders etterfølger. Visekonsernsjef Claus Hougesen og jeg har samarbeidet tett i snart 10 år, og få har som Claus Hougesen alltid levert det han har forespeilet. Claus er 100 prosent engasjert, han når alltid sine mål - og han er en utmerket leder, sier styreformann Ib Kunøe i en pressemelding.

Konsernsjef Claus Hougesen ser frem til de nye utfordringene:

- Jeg var ikke i tvil da ledelsen tilbød meg den nye stillingen. Utfordringen er en naturlig forlengelse av mitt arbeid så langt, og det gir mulighet for å fortsette mitt engasjement og skape gode resultater for den virksomheten som jeg brenner for. Samtidig er det en spennende utfordring personlig sett, og helt i tråd med mine egne utviklingsønsker," sier han.

Hougesen får oppageven å virdereutvile Ementors fremgang i årene fremover. Målet for Ementorkonsernet er å skape en omsetning på 20 milliarder kroner og en EBITDA på 1 milliard i 2010. Med organisk vekst vil de nåværende 13 milliarder vokse til til 16 milliarder kroner i inntekter i 2010. De siste fire milliardene skal komme fra oppkjøp innenfor konsernets strategifokus.

Ementorkonsernet, som består av Ementor, Topnordic og Atea.

LES OGSÅ: Jo Lunder går av som Ementor-sjef