- Ementor går feil vei

Analyseselskapet Ovum mener det ser ut som om Ementor beveger seg i feil retning.

Analyseselskapet Ovum har sendt ut en kommentar i forbindelse resultatene for tredje kvartal. Ovum-analytiker Lars Schwaner skriver følgende:

"Nok et skuffende resultat fra Ementor, det er ut som om den samme historien gjentar seg gang etter gang. Det er nå eller aldri, men akkurat nå ser det ut som om selskapet beveger seg i feil retning.

Ementor har fått nyte godt av positiv utvikling i Norden, en økende etterspørsel etter SAP-løsninger og en trend mot outsourcing generelt, men selskapet har ikke klart å generere en stabil og respektabel profitt de siste årene.

Hvis selskapet skal fortsette å være "en ledende spiller" i markedet for it-tjenester i Norden - eller å overleve på lang sikt - må man handle og vise positive resultater så fort som mulig, ikke bare en eller to ganger, men i flere kvartaler på rad".

Mellom

Analytikeren skriver videre at Jo Lunder sa tidligere i år at restruktureringsplanen ville ta 12 til 18 måneder å gjennomføre.

"Men vi må innrømme at vi ikke har sett veldig mange forbedringer gjennom året, og i forrige uke fikk vi flere skuffende nyheter fra den norske delen av selskapet - den tidligere melkekua i selskapet.

Ementors problemer ligger i selskapets kostnadsstruktur og ikke på fallende omsetning. De beslutningene vi har sett hittil indikerer at selskapet ikke har innsett dette. Tidligere i år solgte selskapet to forretningsenheter, begge gjorde det bra i forhold til resten av selskapet. Det finske datterselskapet ble solgt i september, og i begynnelsen av oktober solgte Ementor sin svenske og norske outsourcingsenhet til ErgoGroup".

Bør selge produktdivisjonen

Vi tror at Ementor må strømlineforme forretningsoperasjonene sine, redefinere strategien og konsentere seg om it-tjenester, på samme måte som sine mer suksessrike konkurrenter i Norden allerede har gjort.

Med andre ord: Ementor burde selge sin produktsalg-enhet, den har vært ulønnsom for lenge og gir ikke tilstrekkelige synergier, konkluderer Ovum-analytiker Schwaner.

Les også: Ementor pusser støv av Avenir