Ementor kan kjøpe Kerfi

Ementor kan kjøpe Kerfi

Det nordiske forhandlerhuset Opin Kerfi er til salgs, og Ementor skal være en av budgiverne.

Den islandske systemintegratøren Opin Kerfi omsatte for nesten 2 milliarder kroner i Norge, Sverige, Danmark og Island fjor, og skal være til salgs for rundt 450 millioner kroner.

I en budkamp mellom fire-fem selskaper, skal Ementor ligge best an i kampen om å sikre seg den nordiske enterprise-forhandleren, melder danske Computer Reseller News.

CRN nevner danske EDB Gruppen og engelske Computacenter som andre budgivere. Også den tidligere grunnleggeren av Opin Kerfi, Frosti Bergsson, som i dag driver et investeringsselskap, skal være inne i bildet.

Opin Kerfi er 100 prosent eid av Hands Holding, som også eier det norske applikasjons- og konsulentselskapet Hands.

LES OGSÅ: Ingen endring for Ementor

Claus Hougesen som overtar som konsernsjef i Ementor etter Jo Lunder 1. september, og bekrefter at et eventuelt oppkjøp vil være i tråd med selskapets strategi.

- Vi vil utvide vår virksomhet, og vi er i den heldige posisjon at vi får masse muligheter for oppkjøp hver uke. Ementor er interessert i alle som har et tilstrekkelig volum, eller fyller et geografisk eller kompetansemessig hull, sier Hougesen til Computerworld.no.

Dansken vil verken bekrefte eller utelukke at et oppkjøp av det islandske selskapet er på trappene, men karakteriserer Opin Kerfi som et " interessant selskap".

- Slik jeg kjenner Opin Kerfi er det et type selskap som vi kan være interessert i kikke nærmere på, men akkurat nå er det umulig for meg å kommentere denne saken nærmere, sier Hougesen.