Ementor-konsulenter skilles ut

Ementor-konsulenter skilles ut

Om to uker skilles 250 Ementor-konsulenter ut i et eget selskap, Ementor Consulting.

I kjølvannet av at driftsavdelingen er solgt til Ergo Group, skjer endringene fort for Ementors konsulenter. Allerede om to uker skilles konsulentene, sammen med systemutviklerne, ut i et nytt selskap.

- Egentlig skulle etableringen skjedd 10. oktober, men det er nå skjøvet til 20.oktober, sier Karin Løkke, løsningsansvarlig for IBM-produkter i Ementor.

Konserndirektør for økonomi/finans, Rune Falstad, er ukjent med datoen.

- Det kjenner jeg ikke til, sier han når Computerworld nevner 20. oktober.

Han bekrefter likevel at konsulentselskapet skal etableres, og opplyser at konsulentene fra 1. januar vil eksistere som en egen juridisk enhet. Selskapet vil i første omgang bli 100 prosent eid av Ementor Norge.

Avviser salg

Ementors konsulenter er delt inn i fokusgrupper på henholdsvis SAP, IBM og Microsoft. Ifølge Karin Løkke vil strukturen bli ivaretatt i det nye selskapet, som skal ledes av Lars Erik Johansen.

Hun er selv usikker på hvordan det framtidige eierskapet vil ta form. Men selv om driftsdelen nå er solgt, betyr ikke det nødvendigvis at Ementor skal kvitte seg med alle sine konsulenter.

- Jeg tror ikke det er aktuelt med salg. Konsulentbiten vil fortsatt være et satsingsområde for Ementor, sier analytiker Jon Sigurdsen i Carnegie.

Finansdirektør Rune Falstad avviser et snarlig salg.

- Det er ikke på agendaen nå. Men vi ser på noen modeller i forhold til programmer for de ansatte, sier Falstad.

Infrastruktur vktigst

I klartekst betyr det muligheter for at de ansatte kan kjøpe seg opp i selskapet. Men uavhengig av eierskapet for Ementor Consulting, er det åpenbart hva som blir Ementors primærvirksomhet framover.

- Infrastruktur er vårt hovedsatsingsområde. Det er det ingen som helst tvil om, sier Falstad.