Ementor selger Avenir til EDB

Ementor selger konsulentdivisjonen Avenir til EDB Business Partner. Prisen er satt til 100,5 millioner kroner.

Salget forventes ikke å gi noen vesentlig resultat eller egenkapitaleffekt for Ementor. Ementor og EDB har også inngått enkelte kommersielle avtaler som blant annet sikrer Ementor tilgang på nødvendige Avenir ressurser, og som gir Avenir støtte til administrative tjenester i overgangsperioden, ifølge en pressemelding.

Avenir ble etablert som en selvstendig enhet fra 20. oktober 2005 og enheten overføres nå til EDB med virkning fra 1. januar 2006. Avenir vil bli videreført i EDB som et datterselskap under navnet Avenir.

Avenir har 241 ansatte i Oslo og Bergen og hadde de første tre kvartalene i 2005 en omsetning på 160 millioner kroner.

Omfattende prosess

Avtalen omfatter ikke konsulenter innenfor infrastrukturområdet eller konsulentvirksomheten i Ementor Danmark.

- Med salget av Avenir, er Ementor Norge i ferd med å avslutte en omfattende restruktureringsprosess. Jeg er trygg på at vi har funnet en god løsning for våre eiere, kunder og ansatte. Denne avtalen gir oss mulighet til å styrke vår finansielle stilling og øke fokus på vår kjernevirksomhet, sier Jo Lunder, konsernsjef i Ementor ASA.

- Med kjøpet av Avenir går EDB målrettet inn i det norske og nordiske markedet for applikasjonstjenester. Vi har stor tro på utviklingen i dette markedet i de nærmeste årene, sier konsernsjef Endre Rangnes i EDB Business Partner ASA.

Avtalen er forbeholdt godkjennelse fra konkurransemyndighetene i Norge.

Les også: Rangnes lover flere konsulentoppkjøp

Les også: EDB sluker Spring Consulting