Ementor ut av Itet

Ementor ut av Itet

Kunnskap Invest AS, et selskap under stiftelse, overtar Ementors (tidligere Merkantildata) aksjepost på 46 prosent i Itet for tre millioner kroner.
De ansatte overtar aksjeflertallet i Itet, og direktør Hans Albert Nilsen blir selv den største personlige eieren når kunnskaps- og databedriften i Bodø nå skifter ham, skriver AN.no.

I går gikk tegningsfristen ut for å bli med i det nye eierselskapet som skal ha en kapital på seks millioner kroner, og foreløpig har Nilsen som styreleder.

Rundt 50 ansatte i Itet blir med som eiere.

--Det betyr at halvparten av staben ønsker å være aksjonærer i egen bedrift gjennom Kunnskap Invest. Det er langt flere enn jeg våget å håpe på. Jeg hadde vært fornøyd med en tredels oppslutning, sier Nilsen.

Med det som nå skjer, avgjøres også en maktkamp i databedriften i Bodø. Det har vært en erklært målsetting fra Ementor å eie alt eller ingenting i Bodø.

--At vi kjøper Ementor ut, er et resultat av fornuftige samtaler og konstruktive forhandlinger. Begge har funnet det som nå skjer, å være en fordelaktig løsning, sier Nilsen.

Slik eierstrukturen nå er, har Kunnskap Invest 46 prosent, Nordlandsbanken 42 prosent, Getronics 11,5 prosent og andre 0,4 prosent.

--Det er naturlig for oss å interessere oss for Getronics post, men vi skal ikke skule mot andre selskap, sier Nilsen.