Ementor vil vinne tilbake de tapte kundene

Ementor vil vinne tilbake de tapte kundene

Toppsjefen i Ementor og Topnordic, Jo Lunder, er fornøyd med årets første kvartal, men mener det fremdeles er mye arbeid igjen.

Jo Lunder presenterte i dag kvartaltall for Ementor og Topnordic som er langt bedre enn i første kvartall i fjor. Lunder viste seg fornøyd, men innser at det står mye igjen før selskapt er skikkelig på skinnene.

 

Det som bekymrer Lunder mest er tapet av kunder i omorganiseringsprosessen.

 

- Vi er ikke fornøyd med produktomsetningen i Norge. Vi har tapt en god del produktkunder det siste året og vi ønsker å ta disse tilbake. Vår nye Eshop-løsning, som allerede fungerer i Danmark, vil hjelpe oss å ta tilbake volumet på produktmarkedet, sier Lunder.

 

Les også: Fortsatt minus for Ementor

 

Stoppet kontanttapet

 

Konsernet har gjennom fusjonen med Topnordic økt antall ansatte fra 1.288 til 1.874 i løpet av det siste året, og snudd på en del negative trender. Kontantstrømmen for første kvartal i fjor falt med 296 millioner kroner, mens den gikk opp med 19 millioner kroner i de tre første månedene i 2006.

 

I tillegg har selskapet gjennomgått store endringer, som Lunder forventer vil gi avkastning fra 2007. Konsernsjefen regner med at selskapet neste år kan tjene 75 millioner kroner på synergieffekter, for hele Norden. Opppå dette tror Lunder på ti millioner ekstra besparinger på kostnader og ti millioner ekstra profitteffekt. Samlet vil det gi Ementor/Topnordic 95 millioner ekstra til neste år.

 

Norge sliter mest

 

Norge er det landet hvor konsernet er størst, men det er også her de sliter mest. Både i Sverige og Danmark viser selskapet solide resultater. I Danmark gikk omsetningen opp med 156 prosent, i Sverige 34 og i Norge 1 prosent.

 

Ebit for Norge er fremdeles negativ, med minus 2,9 millioner kroner, men det er en forbedring i forhold til i fjor, som endte med minus 11 millioner. I Danmark har fusjonen med Topnordic snudd Ebit-resultatet fra minus 33, 9 til pluss 5,6 millioner. Også Sverige gikk fra minus til pluss.

 

Lunder mener at Ementor/Topnordic-konsernet har for liten markedsandel med bare seks prosent, og han vil satse hardt for å øke volumet.

 

- Det nordiske markedet for maskinvare er 80 milliarder kroner, med consulting og tjenester opp i 120 milliarder kroner. Vi har en enorm mulighet å skalere vår forretning oppover. Markedsvekst vil være det viktigste for Ementor fremover, sier Lunder.

 

Les også: Fortsatt minus for Ementor
Ementor skal snobbe nedover