- En amerikansk drøm

- En amerikansk drøm

VeeamON / Las Vegas: Veeam Software akter å bli den neste programvaregiganten.

- Vi akter å bli det neste programvareselskapet med over en milliard dollar i omsetning per år, fortalte Ratmir Timashev, grunnlegger og toppsjef i programvareselskapet Veeam Software til Computerworld.no.

- Vi er i rute i forhold til de finansielle planene våre, som tilsier at vi skal runde 1,2 milliarder dollar i booking innen enden av 2018. Dette tilsier en GAAP (General Accepted Accounting Principles), som er en langt mer konservativ måte å føre regnskapet på, på omkring én milliard dollar, forklarte Timashev.

Backup ble det store

Veaam Software ble etablert i 2006, med formålet å utvikle administrasjonsverktøy for virtualiserte serversystemer, basert på VMwares teknologier. I 2008 lanserte selskapet den første versjonen av backupløsningen sin, og oppdaget raskt at dette var noe markedet ville ha. Dermed kom de andre produktene i porteføljen mer og mer i bakgrunnen, i takt med at Veeam satte sine ressurser inn på å utvikle backupteknologien sin.

Til tross for at selskapet oppgir at 470 av 500 Fortune 500-selskaper er kunder, er kanskje Veeam vel så kjent i Norge som leverandøren av «Veeam Backup & Replication», et system som har skaffet seg en stor tilhengerskare også i mindre miljøer.

«Tilgjengelighet» er det neste

Nå har selskapet innsett at sikkerhetskopiering ikke lenger er noe som står for seg selv, i takt med at har it-systemene blitt virksomhetskritiske for nær sagt alle bedrifter. Systemgjenoppretting etter et fullstendig bortfall av serverne (disaster recovery) og høy tilgjengelighet i form av svært høy oppetid (high availability), har blitt nye sider av samme sak.

- It har blitt strategisk viktig for bedriftene. I dag må bedriftene ha en konstant tilgjengelighet på it-systemene sin hele døgnet, alle dager. Det klarer du ikke med tradisjonelle backupsystemer, som ikke er bygd for moderne datasentre. Den store endringen som har skjedd det siste tiåret, sett i et backup-perspektiv, er at for ti år siden var bare fem prosent av applikasjonene virksomhetskritiske – nå er hundre prosent av applikasjonene virksomhetskritiske, fortalte Timashev.

- Vi trodde at Veeam var et backup-selskap, men kundene og partnerne våre sa noe annet: Dere er et tilgjengelighets-selskap. Dere skaffer oss gjenopprettingstid og Recovery Point Objective (RPO) på femten minutter. Dette er ikke backup, dette er høy tilgjengelighet, sa de, erindrer Timashev.

Dermed er det tilgjengelighet det handler om for Veeam anno 2014. Selskapet fokuserer veldig sterkt på dette budskapet i markedsføringen sin, og lover flere nye funksjoner som understøtter dette i sin kommende versjon 8 av flaggskipproduktet sitt, som ventes lansert i løpet av fjerde kvartal.

Hvordan nå milliarden

Veeam Software har vært en stor suksess siden selskapet introduserte backupløsningen sin. Timashev forventer at selskapet skal runde en kvart milliard dollar i omsetning i år, og har planene klare for hvordan selskapet skal klatre opp i den øverste divisjonen blant programvarehusene i løpet av de neste fem årene:

- Vi står sterkt i SMB-markedet nå. Men i de siste par-tre årene har vi vokst hos mellomstore og store bedrifter. Vi ser et stort vekstpotensiale i disse segmentene, dette er ett område. Det andre området er Microsoft Hyper-V, som utgjør kun 11 prosent av omsetningen vår. I dette segmentet har vi sett en vekst på 150 prosent sist år, så dette er et stort vekstområde for oss. Og det tredje området er vekst blant tjenestetilbydere i skyen som tilbyr backup, og senere katastrofegjenoppretting, som et klart vekstområde. Nå straks vil disse kunne tilby backup i skyen med vår kommende versjon 8, for fire og en halv Euro per virtuelle maskin per måned, forklarer Timashev.

Til sammen mener han at disse vekstområdene skal bringe selskapet over den magiske grensen.

- En amerikansk drøm

Karrieren til 47 år gamle Timashev kan ikke sies å være gjennomsnittlig. Han utdannet seg ved Moskva institutt for teknikk og vitenskap, i daværende Sovjetunionen. På den tiden var det stor prestisje og trygge arbeidsplasser som ventet på vitenskapsfolk og akademikere. Timashev er utdannet i fysikk.

- Men så kom perestrojka i 1989, og alt endret seg. Da var ikke vitenskap prestisjefylt mer, og staten sluttet å finansiere vitenskapsfolk. Jeg bestemte meg for at framtiden min skulle være forretningsdrift, og derfor måtte jeg dra til USA, der kapitalismen kommer fra. Jeg måtte lære språket og kulturen, og derfor kom jeg til USA i 1992, erindrer Timashev.

Her begynte han på Ohio University, og startet en liten nettbutikk for datakomponenter sammen med en studiekamerat, Andrei Baronov. Den gikk ikke spesielt bra, men deretter startet de opp selskapet Aelita Software, som lagde administrasjonsverktøy for Windows-servere. Dette selskapet gikk langt bedre, og etter syv år solgte de selskapet til Quest Software for 115 millioner dollar. Det selskapet er i dag en del av Dell.

Etter å ha vært i Quest i ett år etter salget, sluttet Baronov og Timashev, for å se seg om etter nye muligheter. Etter en tids gransking av markedet, besluttet de å starte et selskap som skulle utvikle administrasjonsverktøy for virtualiserte serversystemer – Veeam Software.

Dette selskapet er ikke børsnotert, og det er kun Baronov og Timashev som har aksjer i selskapet. De brukte sine egne penger da de startet opp Veeam, slik at det ikke finnes venturekapital på eiersiden heller. De har offentlig forpliktet seg til å holde det slik, inntil selskapet passerer en milliard dollar-målet de har satt seg. Først da vil det eventuelt komme på tale å selge eller fusjonere Veeam inn i noe annet.

- Da vi lanserte backupprogramvaren vår i 2008, tok dette av eksponentielt, og resten er historie. Vi har holdt på med dette i kun seks og et halvt år, men har allerede mer enn 120.000 kunder og et stort antall partnere. Dette er en amerikansk drøm, avslutter Timoshev.