En av tre glemmer sikkerhetskopiering

Ny undersøkelse vitner om sviktende rutiner for sikkerhetskopiering av digitale bilder.
En undersøkelse foretatt av Visendi for Fotorådet viser at kun 59,89 prosent av nordmenn med digitalkamera tar sikkerhetskopi av sine digitale bilder. Undersøkelsen, som tar for seg brukere i alderen 16 til 80 år, viser også at det er forskjell på menn og kvinner på dette området.

Blant menn er det 56 prosent som tar sikkerhetskopi, mens blant kvinner er det 44 prosent. Aldersgruppen hvor flest tar sikkerhetskopi er 28-34 år. Henrik A. Vaage, sjef for Symantec i Norge, mener at tallet er misvisende med tanke på resten av befolkningen. Folk flest har atskillig dårligere sikkerhetsrutiner enn fotoentusiastene, mener han.

- Det er nærliggende å tro at prosentandelen er atskillig lavere når det gjelder sikkerhetskopi av andre typer dokumenter enn bilder, kommenterer Vaage.

Stor risiko

Symantec lanserer i disse dager en ny versjon av Norton Ghost. Programmet er utviklet for at hjemmebrukere enkelt skal kunne ta sikkerhetskopi av sitt system. Produktsjef Steinar Heggemsnes får ikke fremhevet viktigheten med sikkerhetskopier godt nok.

- Forbrukere lagrer mer verdifulle data på pc-ene sine enn noen gang før. Systemkrasj, brukerfeil, korrupte data og virus kan når som helst føre til at data forsvinner eller harddisken ødelegges, sier han.