En blogger advarte New Orleans

En blogger advarte New Orleans

- Det er mulig at så mye som 100.000 mennesker dør, skrev en hobby-meteorolog tre dager før Katrina.

Det var ikke de store værstasjonene i USA, men en temmelig ukjent blogger med sans for meteorologi som var først ute med å advare mot Katrinas ødeleggende styrke. Den unge mannen brukte ikke mer enn en pc og sin sunne forstand for å komme til konklusjonen.

 

Brendan Loy er 23 år og bor i Louisianna. Han er selverklært "værnerd" og har en meteorologisk blogg. Allerede 26. august skrev han en kraftig advarsel mot orkanen.

 

Ulykkesprofet

 

- Med fare å bli kalt en ulykkesprofet: det kan bli en skikkelig katastrofe i New Orleans som kan ta livet av opp til 100.000 mennesker. Hadde jeg vært i New Orleans, hadde jeg kommet meg fortest mulig ut av området, skrev han.

Oppfordringen kom et døgn før ordføreren i New Orleans, basert på offisielle værrapporter, kom med en evakueringsplan for å flytte folk vekk fra kystområdet.

 

Til Smithsonian 

 

Loys blogg har på ny aktualisert bloggfenomenet. Blogging har vært en omdiskutert mediekanal særlig i USA, med sterke argumenter for og imot.

 

- Loys blogg har blitt et spesielt dokument i USAs historie. Kanskje det burde havne i Smithonian Institute, hvis de kan ta imot blogger på Smithsonian, skriver Slate.com.

 

Mange blogger har begynt å lenke til Loys blogg. Ifølge Blog Pulse fra Intelliseek, som måler bloggtrafikk, har bloggen irishtrojan.com vært den mest lenkede bloggen etter 28. august.