En fjernkontroll for alt

En fjernkontroll for alt

Ingvild Myhre er lei av alle fjernkontrollene som flyter overalt, og ønsker seg en som styrer alt - og som hun kan snakke til.
Ingvild Myhre er direktør for nettverk og kommunikasjon i Norges Røde Kors. I klartekst betyr det at hun har ansvar for organisasjonens inntekter, om de nå kommer fra medlemsaksjoner, spillautomater eller annet. Myhre kom til rRøde Kors fra stillingen som sjef i Telenor Mobil.

-- Hva gjør du akkurat nå?

-- Jeg kom akkurat ut av et møte.

-- Hvor lenge jobber du hver dag?

-- Ti timer eller mer, men i helgene tar jeg fri.

-- Din mest moderne anskaffelse?

-- Jeg klarer ikke riktig å bestemme meg, jeg har en flunkende ny pc på hytta, som har "alt", men jeg har også en flunkende ny mobil, med video og det som hører med.

-- Nevn et teknologisk irritasjonsmoment i hverdagen?

-- Alle fjernkontrollene vi må holde rede på, og i hvilken rekkefølge de må brukes for at ting skal fungere.

-- Ønsk deg en teknologisk dings som ikke finnes i dag?

-- Henger nøye sammen med spørsmålet foran, jeg ønsker meg en fjernkontroll som styrer alle enheter, og den må gjerne forstå av seg selv hva jeg vil ha av eller på, eventuelt at jeg kan snakke til den, "skru av radioen, skru på tv-en", eksempelvis.

-- Hva ville du sagt hvis du møtte Bill Gates? Du har kanskje møtt ham?

-- Jeg har opplevd ham på nært hold i USA, men kan vel ikke si at jeg har møtt ham personlig. Jeg har noen meget spennende prosjekter jeg ville diskutert med ham knyttet til min nåværende jobb og hans engasjement innen veldedighet. Det hadde vært spennende å kombinert det gode formål med bruk av teknologi, det være seg til å spre informasjon eller generere inntekter.

-- Hvem skal svare på disse spørsmålene neste uke?

-- Valget faller på en respektert og god tidligere konkurrent, Barbara Thoralfsson, Netcom.