En koffert sikrer is til sommer-Norge

En koffert sikrer is til sommer-Norge

Diplom-IS satser på nye mobile løsninger for å sikre at alle iskrembokser land og strand rundt er fulle til randen i hele sommer. Alle ansatte er utstyrt med en koffert full av det nye mobile utstyret.
Hele prosessen fra bestilling til levering til distributører og forhandlere støttes av den nye mobile løsningen. Den nye mobile dataløsningen omfatter omtrent 200 brukere fordelt på 40 selgere, 40 salgssjåfører og 100 distribusjonsbiler, beskriver leverandør Zebra i en presseomtale.

-- I dag er det umulig for oss å leve uten mobile løsninger med tanke på det høye servicenivået vi ønsker å tilby våre kunder. Vi har benyttet mobile løsninger siden 1983 og vet nøyaktig hva det innbærer. Teknikken har utviklet seg kraftig de siste årene, slik at den investeringen vi nå har gjort er nødvendig for å møte kundenes krav, sier Jon Sandberg, it-ansvarlig hos Diplom-IS.

Etter den fremgangsrike introduksjonen i Norge, er det nå også planer om å begynne å bruke det samme systemet i Danmark og Sverige.

Alle medarbeiderne hos Diplom-IS blir utstyrte med en koffert, som inneholder en hånddatamaskin (PDA fra Symbol med wlan), skanner (Symbol PPT 8846 med Ms Pocket PC 2003 OS), mobil skriver (Zebra 420 med wlan) og et gsm/gprs-modem fra Siemens. Kofferten lades via sigarettenneren i bilen.

Hånddatamaskinen er utstyrt med standardapplikasjonen Smart Sale for selgere og Smart Route for distributører. Disse er utviklet med Microsoft .NET arkitektur. Brukeren identifiserer seg og får tilgang til de funksjoner som er tilgjengelig for akkurat den personen. For utskrifter som ordrebekreftelse eller kreditnota brukes wlan-printing, som har en rekkevidde på ca 300 m.

Kommunikasjonen med erp-systemet til Diplom-IS AS - Movex - foregår ved at hånddatamaskinen kobles til Smart Connect server ved hjelp av MDA (Mobile Data Access) fra Telenor Mobil. Wlan benyttes også til kommunikasjon når brukeren befinner seg i en Wlan-sone, som er opprettet i de 17 lagerlokalene som finnes rundt om i landet, ifølge pressemeldingen.