En million nedlastinger på én dag

En million nedlastinger på én dag

OS X Lion er det raskest selgende operativsystemet i Apples historie.

Distribusjon av Lion via Mac App Store ser ut til å være en suksess.

I en pressemelding i går meldte Apple at over én million brukere "kjøpte og lastet" ned OS X Lion i løpet av de 24 første timene. Det gjør Lion til det raskest selgende operativsystemet i Apples historie.

- Salget av Lion har gått veldig bra, og reaksjonene fra både brukere og media har vært fantastiske, sier Apples markedssjef, Phil Schiller, i en pressemelding.

OS X Lion er det første store operativsystemet som kun har blitt distribuert som nedlasting over internett. Da Lion ble lansert på onsdag ble det tilgjengelig for brukere i 123 land samtidig.

Lion på minnepinne i august

For en del Mac-brukere vil nedlasting av Lion fra internett være en rask og enkel måte å få tak i det nye operativsystemet på. Hvor mange som ikke kommer til å få oppgradert på grunn av dårlige internettforbindelser gjenstår å se.

Apple har heldigvis sagt at OS X Lion kommer i salg på minnepinne fra og med august, riktignok til en høyere pris. Minnepinne-varianten vil koste 499 kroner, mot 209 kroner for operativsystemet på Mac App Store.

Apple har utvilsomt hatt en fremgangsrik uke. Tirsdag presenterte selskapet et nytt rekordkvartal som viste at selskapet vokste på stort sett alle områder. I går ble det i tillegg klart at Apple har danket Nokia av tronen som verdens største produsent av smarttelefoner, skriver Macworld.se.