En ny generasjon bærbare

Ifølge Intel er Centrino starten på en ny epoke innen mobil databehandling. Stikkordene er trådløs og batterilevetid.

Centrino-plattformen består av flere teknologier som skal gi bedre batterilevetid for bærbare pc-er. I dag er tre timer lang tid. Med Centrino skal den kunne komme opp i fem timer eller mer.

Fysisk består Centrino av tre moduler: Prosessoren Pentium M, systembrikkesettet Intel 855 og Intel Pro/Wireless 2100 Network Connection for trådløs kommunikasjon. Pentium M er utviklet fra bunnen av for mobilitet, i motsetning til tidligere "mobile" Pentium-prosessorer som er modifikasjoner av "fullverdige" Pentium-prosessorer.

Den er konstruert for å spare strøm ved å slå av interne enheter som ikke er i bruk, for eksempel matematikkdelen eller internbuffer. Systembrikkesettet i Centrino skal kunne styre strømforbruk på "intelligent" vis.

To brikkesett er utviklet spesielt for mobilitet; 855PM som støtter ekstern håndtering av grafikk, og 855GM som har grafikkhåndtering innebygget.

Den trådløse modulen er så langt utviklet for IEEE 802.11b Wi-Fi trådløse nettverk. Intel hevder å lagt ned mye arbeid for å sikre kompatibilitet og støtte for sikkerhetsstandarder. I tillegg har de et strategisk samarbeid med Cisco, og Centrino skal blant annet støtte Ciscos autentiseringsprotokoll LEAP.