En real konkurrent til Outlook

En real konkurrent til Outlook

Novell Evolution er ute i beta for Windows-plattformen, og dermed er det snart klart for en real konkurrent til markedslederen Microsoft Outlook.

Evolution har vært en av de mest populære avanserte e-post- og informasjonsbehandlerne på Linux-plattformen, og etter oppkjøpet av Ximian for fire år siden har utviklingen foregått i åpen kildekodemiljøet, sterkt finansiert av Novell. I Linux-distribusjonen SuSE Linux for Desktop er Novell Evolution med som den avanserte e-postklienten/informasjonsbehandleren, og sammen med OpenOffice for Novell er dette det nærmeste Linux-miljøet har en fullgod konkurrent til Microsoft Office-suiten, hvor Outlook er en kjernekomponent.

LES OGSÅ: Novell fronter egen samarbeidsløsning

Evolution har et lignende grensesnitt som Outlook, uten å virke så overlesset som et Outlook-vindu. I tillegg til e-postbehandling mot flere typer konti (POP, HTTP, SMTP, aSMTP) er det mulig å kople seg til en Exchange e-post/gruppevaretjener via en spesiell mellomvare. Det er god støtte for kontaktlister, kalender oppgaveliste og huskelapper/notislapper for ustrukturert informasjon. Søppelpostfilteret er på plass, og GPG (PGP)-kryptering støttes direkte. Sortering foregår med regelstyrte filtere. I likhet med Outlook 2003/2007 ligger virtuelle søkemapper, favorittmapper, inne. Synkronisering mot visse mobiltelefoner og Palm pda-er er støttet.

Microsoft Outlook, Novell Evolution og Novell Groupwise er e-postbaserte informasjonsbehandlere, med kalender, kontaktarkiv og oppgavelister og gjerne med funksjonalitet som vi tidligere kalte gruppevare. De må ikke forveksles med enkle e-postlesere som Thunderbird, Outlook Express, Eudora, Opera og Windows Mail. Den siste har riktignok applikasjoner i Vista som støtter lettvektsversjoner av kalender og kontaktarkiv.

Evolution er også klar for MacOS. Betautgaven kan lastes ned fra vårt søstermagasin i USA: http://tinyurl.com/2odrwz.