Enda en Apple-
seier i Tyskland

Enda en Apple- seier i Tyskland

Tysk rett står fast: Samsung Tab får fortsatt ikke slippe inn i Tyskland.

Resultatet etter en rettshøring i Düsseldorf etter en anke torsdag, ga Apple medhold i at Samsung ikke kan importere sin Tab 10.1-nettbrett til Tyskland. Grunnen skal være at 10-tommeren til Samsung er for lik 9,7-tommers-nettbrettet til Apple.

Les mer: Apple taper andre Galaxy-runde

Den opprinnelige dommen hadde nesten hele EU som virkefelt, men ble senere endret til bare å gjelde virkeområdet for retten. Men selv om importforbudet ble avgrenset til Tyskland var saken likevel anket. Apple får beholde forbudet inntil en endelig rettsbehandling i midten av september.

Les mer: Apple vant tredje runde

Ingen avklaring om påstått juks

Mye av høringen torsdag gikk med til å diskutere om Apple med vilje hadde justert bildene i rettsdokumentene slik at Tab 10.1 så ut som nettbrettet til konkurrenten. Dette har vært hevdet av flere advokater og medier i tiden som har gått siden første rettsrunde. Påstanden har vært rettet mot Apple i både Tyskland og Nederland, melder nyhetstjenesten til Computerworld.

Les mer: Apple beskyldes for rettsjuks

Dette er andre gang på under ei uke der Apple får gjennomslag for å forby konkurrenten i markedet. Forrige uke startet med at en domstol i Den Haag forbød smarttelefonen Galaxy importert og solgt i EU. Dette var riktignok ikke på grunn av angivelige likheter, men en patentkonflikt i en app i Android-versjonen Samsung bruker. Dersom versjonen av Android oppdateres, eller den gjeldende app-en byttes, faller importforbudet bort.

Les mer: Apple stopper Samsung i EU

Rettskamp mot toppen

Striden mellom gigantene begynner å bli omfattende. I USA, der enhetsleverandører og telefonselskaper står tettere enn i Europa, har Apple nettopp vunnet telefonselskapet Verizon. Dette innebærer at Samsung Galaxy S II ikke skal selges gjennom deres kanaler.

Det antas at det er to grunner til dette. Den ene er at Verizon har Android-modeller nok. Den andre grunnen skal være at Verizon ikke tør gå glipp av salg av neste versjon av smarttelefonen til Apple, som skal komme i løpet av høsten. Samsung-modellen anses å være en for god konkurrent til denne versjonen. Enklere Android-telefoner fra Samsung vil fortsatt eksistere fra Verizon, forteller en annen melding fra nyhetstjenesten til Computerworld.

- Galaxy SII er et kraftfylt alternativ til den kommende Iphone 5. Om kunden legger telefonene ved siden av hverandre, er det rikelige grunner for å vurdere begge på lik basis og velge en uten å gå glipp av stort i forhold til den andre, sier analytiker Ramon Llamas i IDC til nyhetstjenesten til Computerworld .

Ferske tall fra Gartner viser at markedsandelen mellom merkene er at Samsung er verdens andre største mobilmerke etter Nokia, med Apple stabilt plassert på fjerde plass.