Endelig 200.000 apper for Windows Phone

Endelig 200.000 apper for Windows Phone

... men Microsoft får fortsatt kritikk for kvaliteten.

Denne uka meldte Microsoft at de har passert 200 000 app-milepælen i Windows Store.

- Drevet av julehandel og kampanjer ser vi at aktiviteten hos Windows Store tar seg opp - Vi har over 12 millioner transaksjoner om dagen, og har passert 200.000 apper for Windows Phone, skriver Todd Brix, sjef for Windows Store, i en bloggartikkel.

Windows Store tilbyr ikke bare app-er for Windows Phone, men også for Windows 8.x, IE og Xbox.

En million unna toppen

Utvalget i app-er for Windows Phone er et viktig punkt på lista over hva som gjør at den andre utfordreren i smarttelefonmarkedet ikke helt får det til. Det er også et stykke igjen til Android og deres drøyt én million flere app-er i Google Play.

Google kritiseres for at det er for mange app-er med sikkerhetsrisiko og at det er komplett umulig å ha oversikt over hvilke app-er som faktisk er brukbare i mengden. Microsoft møter kritikk for at kvaliteten i deres app-er er for semmer, forteller nyhetstjenesten til Computerworld.

Kritikken rettes mot at det mangler app-er som er unike for Windows Phone, eller som har enestående kvalitet og popularitet.

Vanskelig å finne app-er med kvalitet

Spesielt kvaliteten er kritisert. App-er som er levert av en opprinnelig innholdsleverandør er ofte helt basale tilpasninger til WP-plattformen med helt rudimentære funksjoner. Dette gjelder for eksempel YouTube-appen fra Google, eller OneNote-appen fra Microsoft selv.

Tredjepartsutviklere som utvikler apper for de samme tjenestene lager ofte bedre og mer funksjonsrike apper, men strukturen i Windows Store og markedsføringen av alternativene gjør det vanskelig å hevde seg. Dette forvirrer og irriterer ferske Windows Phone-eiere som bare vil sette opp smartmobilen sin slik de vil ha den.

Med bedriften i tankene

En annen side for giganten er at innsatsen for app-utvikling for Windows må følge to spor: De skal lage apper som får «alle» til å ville velge Windows Phone. Men de må også sørge for at apper som går mot baksystemene til virksomhetene er gode og tilstede. I det profesjonelle markedet er selskapet fortsatt den absolutt største aktøren, noe de to andre hovedkonkurrentene ikke trenger slite med.

I Norge drives det høy aktivitet rettet mot utviklere fra Microsoft. Det å trekke med seg partnere g rette innsatsen mot det profesjonelle markedet har hatt høy prioritet.

- Vi har jobbet steinhardt og strukturert for app-utvikling hos partnere i et par år. Dette har vært forankret helt til topps, fortelle Arif Shafique, utviklerevangelist hos Microsoft Norge, til Computerworld i oktober.