Endelig ny Walkman

Endelig ny Walkman

Sonys 26 år gamle stolthet kommer i ny drakt og skal sette en stopper for Ipod-manien.

Kanskje 00-tiåret tilhører Ipod. 1980-tallet tilhørte definitivt Sony Walkman. Det var et samtidsikon på linje med høyt hår og Madonna.

Sony har hengt etter i den digitale revolusjonen. Rollen som industrigigant med ett bein i musikkbransjen og den andre i forbrukerteknologi har gjort sitt til å medføre en lang rekke beslutninger der klokkertroen på egne formater og designhegemoni har stått i veien for konkurransemessig fornuft.

Minidisc ble liksom aldri det helt store, og Sony er ikke akkurat tidlig ute med sine harddiskspillere. Om Walkman er fortsatt et sterkt merkenavn, vil markedets reaksjon vise. For japanerne er fortsatt design-keisere og den nye Walkman kan fort bli en alvorlig Ipod-konkurrent.

20 gigabyte

Det er en harddiskspiller som i likhet med Apples knallsuksess vil foreligge i flere versjoner, med henholdsvis 20GB (NW-A3000) og 6GB (NW-A1000) kapasitet.

20 GB-modellen blir tilgjengelig i to farger, fiolett og sølvfarge, mens 6 GB-modellen i tillegg vil foreligge i rosa og blått, alle med farge-matchende hodetelefoner. Spilleren har et avansert organisk EL-display (2 tommer på 20GB-versjonen og 1,5 tommer på 6GB-modellen).

Sony Walkman takler formatene ATRAC3plus og MP3. Grensesnittet "Connect Player". skal ifølge Sony gjøre det enkelt å overføre musikk fra bibliotek til spiller. Connect sørger også for automatisk programvareoppdatering og utvidet Codec-støtte.

Velg og vrak

Den nye spilleren har mange måter å utnytte brukernes smak og musikkpreferanser på. For eksempel finnes en "Artist Link"-funksjon, som ved siden av å søke blant alle artister, album og sanger lagret på enheten, foreslår artister som ligger nær opp mot sjangeren den aktuelle genren.

Hvis du velger "My Favorite Shuffle", finner spilleren automatisk de 100 sangene du har hørt mest på og spiller dem i tilfeldig rekkefølge. Med "Time Machine Shuffle" kan du hente alle låter fra et bestemt år.

Når den er påslått dukker det opp en mobiltelefonliknende "hjemmemeny" med ni ulike valg som kan gjøres via en fireveis knapp. Valgene inkluderer ‘Music Library’, ‘Play Mode’, ‘Initial Search’, ‘Intelligent Shuffle’, ‘Favorite 100’, ‘Play History’, ‘Settings’, ‘Playlist’ og ‘Now Playing’.

Masse tilbehør

Du kan søke etter musikk via ‘Genre’, ‘Artist’, ‘Album’, ‘Song’, ‘Release Date’, ‘Rating’ eller ‘Recently Transferred’. Sony WALKMAN tar opp tre år med avspillingshistorikk, og kan via ‘Initial Search’-funksjon bla gjennom fra A-Z.

– Denne spilleren vil umiddelbart appellere til både stilorienterte og teknologifrelste nordmenn. Noen vil tiltrekkes av den spektakulære designen, andre avbrukervennligheten eller de mange nye funksjonene, sier produktsjef Erling B. Lae i Sony Norge.

Ved siden av selve spilleren lanserer Sonys forskjellig tilbehør, som fjernkontroll, bærevesker, docking-stasjon for pc og et docking-høyttalersystem.

Sonys nye Walkman kommer i butikkene i slutten av oktober 2005.