Eniro dreper papirkatalogen Gule Sider

Eniro dreper papirkatalogen Gule Sider

Går heldigitalt. iPad-app ute før jul.

Den måtte komme, dagen da papirkatalogen Gule Sider, skulle dø. Men den kom nok før mange hadde trodd.

- Så vidt vi vet er vi den første Gule Sider-aktøren i verden som avvikler papirkatalogen og satser på Gule Sider som en hel-digital tjeneste, sier administrerende direktør i Eniro Norge, Morten Algøy, i en pressemelding.

Til gjengjeld lanseres en iPad-versjon før jul. Gule Sider har i tillegg et nettsted med 1,3 millioner ukentlige brukere. I tillegg har Gule Sider en app for Android og iPhone som har blitt lastet ned totalt 420 000 ganger i Norge. Mobilappen ble kåret til Årets norske app på Mobile Trender 2011.

Satser på iPad

Eniro satser tungt på iPad-utgaven, blant annet ved å ansette flere utviklere.

TNS Gallups InterBuss-undersøkelse fra årets 2. kvartal viser at iPad-veksten fortsetter i Norge. Rundt ni prosent oppgir at de har tilgang til nettbrett. 12 prosent har planer om å anskaffe seg det løpet av året. Det betyr at mer enn hver femte nordmann kan ha tilgang til et nettbrett før året er slutt.

– Mobil og nettbrett vil ta over mye av nettbruken. Det er dette vi nå posisjonerer oss for. Vi arbeider ut fra prinsippet "mobile first” og har store forventninger til hvordan vår iPad-løsning vil bli mottatt når vi lanserer den rett før jul, sier Algøy.