Enkel Vista-oppgradering

Windows Anytime Upgrade skal gjøre det enkelt å oppgradere Vista til en dyrere variant enn den du kjøpte.

Windows Anytime Upgrade er en tjeneste fra Microsoft som skal gjøre det enklere for brukerne å oppgradere mellom de seks ulike variantene som slippes av Windows Vista.

 

Hos tidligere versjoner har oppgraderinger kun vært mulig ved å kjøpe en separat pakke med en fysisk CD-plate, men med Windows Anytime Upgrade bruker man sin opprinnelige installasjons-DVD og betaler for en oppgradert aktivering på nettet.

 

Ifølge News.com står denne fremgangsmåten beskrevet i hjelpefilene til den siste betaversjonen av Windows Vista, CPT-utgaven (Community Technology Preview).

 

Ligger der allerede

 

Kjøper man for eksempel Vista Home Basic, men likevel ønsker funksjonaliteten man finner i Vista Home Premium eller Vista Ultimate edition, skal disse filene ligge i den opprinnelige programpakken. Eneste brukeren må gjøre er å grave frem kredittkortet og «låse opp» den aktuelle versjonen man ønsker.  

 

På denne måten vil en oppgradering gå raskt også for deg som ikke kan laste ned store filer via en fet bredbåndsforbindelse (CPT-utgaven som kom i februar er på 2,8 GB).

 

Microsoft ønsker ikke å kommentere opplysningene eller gi flere detaljer til News.com, men selskapet har bekreftet de planlegger slik funksjonalitet i Vista.

 

Les også: 10 grunner til å velge Vista ...og fem grunner til å la være.