Enklere å finne ufarlige mobilbatterier

Enklere å finne ufarlige mobilbatterier

En del Nokia-brukerne har fått skader etter at telefonen har eksplodert på grunn av overoppheting. Dette skyldes piratbatterier, som den finske mobilgiganten nå vil ha bukt med.
De lanserer derfor et program som hjelper forbrukere å identifisere originale Nokia batterier. Merkingen av originale Nokia batterier skal bekjempe utrygge, forfalskede batterier.

Nokia kommer med et autentisitetssystem ved å implementere hologrammerking av alle sine nye batterier. Hologrammerkingen er et viktig skritt for at forbrukere skal være sikre på at de benytter originale, trygge kvalitetsbatterier fra Nokia.

Mer aggressive metoder

-- Våre kunders sikkerhet er svært viktig for oss, og vi tar nå ennå mer aggressive metoder i bruk for å bevisstgjøre kundene om farene knyttet til bruk av piratkopierte batterier og tredjeparts batterier med dårlig kvalitet. Med dette nye autentisitetsprogrammet tar vi et direkte oppgjør med selskaper som produserer etterligninger og potensielt farlige batterier, sier Razvan Olosu som er utstyrssjef i Nokia Multimedia.

Det nye merket på Nokia-batteriene består av et holografisk bilde og en autentisitetskode gjemt under et skrapefelt på merket. Brukerne kan sjekke dette holografiske bilde og finne detaljert informasjon som viser om deres batteri er et originalt Nokia batteri.

Se etter dette

De visuelle elementene består av Nokia Connecting Hands-symbolet, Nokia Original Enhancements-logoen, og en rekke prikker rundt sistnevnte logo.

Hvert element er synlig fra en bestemt synsvinkel. I tillegg kan brukerne verifisere den 20-sifrede autentisitetskoden som er gjemt under skrapefeltet enten online eller via SMS.

Implementeringen av autentisitetsprogrammet berører alle nye batterier fra Nokia, både de som følger med i pakken ved kjøp av nye Nokia telefoner og tilbehør og de som selges separat i egne batteriepakker.

Har allerede startet

Salget av Nokia batterier med hologrammerkingen har allerede startet, og vil komme gradvis ut på markedet.

Originale Nokia batterier uten hologrammerke vil finnes i markedet en stund fremover, men disse fungerer akkurat like bra som batteriene med hologrammerke.