Enklere video for bedrifter

Enklere video for bedrifter

Cisco har lansert produkter og tjenester som gjør det enklere for bedrifter å bruke video i sin kommunikasjon med ansatte og omgivelser.

Ifølge selskapet er bruken av video internt i bedriftene i voldsom vekst for tiden, både bedriftsinternt og i kommunikasjonen med omverdenen.. Utfordringen nå er å enkelt utnytte video mer uten tidsbruken forbundet med videoredigering, tilpasning og publisering. Det er dette Cisco ønsker å ta tak i med lanseringen.

Opptak og publisering

Lanseringen er basert på en ny sømløs integrasjon av flere av videokonferanseproduktene til selskapet. Cisco Telepresence Content Server, Cisco MXE 3500 Series («Media Experience Engines») og Cisco Show and Share blir nå tett integrert for å kunne levere nye funksjoner.

Denne integrasjonen muliggjør blant annet opptak av video fra ethvert endepunkt for videokonferanse eller telenærvær («telepresence»). For publisering av slike videoer, brukes Cisco Show and Share, en videodelingsserver som er bygd for bedriftsbruk. Det er også mulig å sette opp automatisk publisering av video, direkte fra konferanseløsningen.

Flere plattformer

Løsningen er ikke begrenset til avspilling på videokonferanseutstyr. Løsningen tilbyr konverteringskapabiliteter, slik at flere populære videoformater er støttet. Windows Media, Flash og MPEG-4 AVC/H.264 kan alle brukes, i tillegg til at automatisk transkoding for mobiler og nettbrett er inkludert i løsningen. For enkel bruk av Cisco Show and Share, vil selskapet tilby gratis apper for iPhone og iPad. Med disse appene kan brukeren finne og se på video, i tillegg til å laste opp sine egne videosnutter til bedriftens videoløsning.