11 bud for en vellykket it-strategi

11 bud for en vellykket it-strategi

- Skal du gjøre noe med it-strategien, er det nå eller aldri! mener Gartner.

- Nå som selskaper begynner å forbrede seg på vekst, befinner de seg i et stort veikryss, mener Gartner-direktør Ken McGee.

Han snakket på Gartner Symposium denne uken om hvordan selskaper bør forbrede seg på oppturen etter finanskrisens bunn. Flere, blant annet Cisco og Atea, mener at vendepunktet er her nå, og Gartner er enig.

- Nå må man bestemme om man skal drive it på den måten man alltid har gjort, eller gå i en ny retning, mener McGee.

Han synes alle bør dra nytte av "den unike tiden vi er inne i nå".

- For når oppturen kommer blir man altfor travle, og det kan være for sent.

Avgjørelsene dine

McGee mener det er elleve punkter it-sjefene nå bør gå gjennom, og gir det han kaller "ekstreme råd" til hvert punkt. Gartner-direktøren oppfordrer ledere til å gå gjennom hvert punkt og vurdere det ekstreme rådet, eventuelt tenke ut en mindre ekstrem måte å gjøre noe med saken.

Avgjørelse 1: Hvordan modernisere deg med cloud computing?

- Skaff penger til modernisering kun etter at du har bestemt deg for en cloud computing-strategi. På den måten føler ikke direktørene at de må punge ut to ganger om man velger noe nå og så skyløsninger i fremtiden.

Avgjørelse 2: Hvordan forbedre budsjettarbeid?

- Skrot dagens budsjettmetoder og innfør en strikt politikk hvor alle prosjekter oppgir: Prosjektnavn, ansvarlig i forretningsenheten, implimenteringskostnader, driftskostnader og en direktørsignatur.

Avgjørelse 3: Hvordan bli administrerende direktør for it?

- Ansett en økonomidirektør for it-avdelingen, og lær opp folk i forhandlingsteknikker. I årevis har ledelsen satt it-avdelingen til å forhandle frem avtaler for millioner av kroner, uten at de har opplæring i det.

Avgjørelse 4: Hvor mye informasjon skal man gi til ledelsen?

- Spill med åpne kort, og gi avdelingene utfordringer. På kontrakter du leverer for underskrivelse bør du for eksempel alltid understreke det om prisen ikke er et resultat av forhandlinger, slik at ledelsen selv kan vurdere om de vil gi kontrakten tommel opp.

Avgjørelse 5: Når bør it-folk slutte i it-avdelingen?

- Gartner mener it-direktører må ha jobbet i andre avdelinger før de kan ta et slikt ansvar. It-ledere bør derfor si fra når de vil at nøkkelfolk med it-direktør-ambisjoner bør slutte i it-avdelingen for å få seg erfaring andre steder i bedriften.

Les resten av punktene på neste side!

Les om:

Enterprise