1881 borte fra Google

1881 borte fra Google

Opplysningstjenesten har etter eget ønske vært fraværende i verdens største søkemotor siden begynnelsen av april.

1881.no ba selv om å bli fjernet fra Google 11. april i år. Årsaken var at søkemotoren ikke klarte å følge med på oppdateringene fra opplysningstjenesten.

- Vi har mange oppdateringer som skjer hos oss i løpet av et døgn. Google har ikke klart å ta hensyn til oppdateringene, og jeg ba derfor om å få oss fjernet, sier portalsjef Geir Egedius i 1881.no.

Google-trafikken til 1881.no utgjør rundt 10 til 15 prosent av trafikken. At portalen ble fjernet fra søkemotoren, førte til at Egedius tok grep overfor TNS Gallup, som måler populariteten til norske nettsteder, og fikk dem fjernet fra statistikken.

- Jeg tok kontakt med TNS Gallup og ba oss ikke publisere tallene før det er fikset. Tallene er ikke helt representative, mener Egedius.

1881.no har dermed vært fraværende på TNS Gallups liste i fire uker, med begrunnelsen at ”1881.no er ikke rapportert pga tekniske problemer”. TNS Gallup er det viktigste verktøyet for annonse- og reklamemarkedet for web.

- Hva vil dette ha å si for annonsørene deres?

- I en liten periode vil det være mindre trafikk, sier Egedius.

LES OGSÅ: - Urent spill om Opplysningen

Egedius regner med at 1881.no vil være tilbake på TNS Gallups liste i løpet av neste uke, men det kan ta lenger tid å komme tilbake på Google.

- Vi er i samarbeid med Google om å løse dette nå, men det er mye automatikk som man må gjennom. Jeg regner med vi er tilbake i løpet av noen uker, sier Egedius.

TNS Gallup sier de har fjernet 1881.no fra listen på grunn av at søkeportalen rapporterte om tekniske problemer i forhold til koden som måler og rapporterer om nettstedenes trafikk.

- Jeg kjenner ikke til dette med Google. Det var en periode hvor det var et fall i unike brukere, og vi fikk beskjed om at dette var på grunn av et teknisk problem. Det er det vi vet, sier prosjektleder Harald Kittelsen i TNS Gallup.

LES OGSÅ: Legger kart og bilder på 1881

Les om:

Enterprise