2000 Windows 7-feil skal rettes

2000 Windows 7-feil skal rettes

Betautgivelsen ga en halv million tilbakemeldinger. Det gjenstår fortsatt mye arbeid for Windows 7.

- Windows 7 kommer sent september eller tidlig oktober, sier administrende direktør Ray Chen i HP- og Acer-fabrikanten Compal Electronics til nyhetsbyrået Bloomberg.

Uansett hva ryktebørsen sier, tyder mye på at Windows 7 kommer i året vi nå er inne i. Og betaversjonen som tusenvis har lastet ned den siste tiden sies å være svært stabil.

Neste skritt er en utgivelseskandidat, som kan bli gitt ut om kort tid. Bloggen Engineering Windows 7, som drives av utviklerne hos Microsoft, forteller at det blir en lang rekke endringer i forhold til betaversjonen. Noen synlige, andre under panseret.

Leder Steven Sinofsky i Microsofts Windows Engineering Group skriver på samme blogg at det fortsatt gjenstår mye arbeid.

- Den første uken etter Windows 7-betaen ble lansert, hadde over en million mennesker brukt den. Det er et utrolig tall, skriver Sinofsky.

LES OGSÅ:

- Windows 7 vil tvinge seg fram

Og med alle disse brukerne blir det mye tilbakemeldinger. En uke i januar skal folk ha sendt tilbakemelding via "Send feedback"-knappen i betaversjonen hvert 15. sekund. Alt i alt har de fått over 500.000 slike tilbakemeldinger.

Sinofsky forteller at det nå jobbes aktivt med 2000 feil.

- Mange betabrukere har vært fornøyd med kvaliteten, men vi skal gjøre det enda bedre, skriver han.

De har også overvåket ti millioner innstallasjoner av diverse enheter, og 75 prosent av disse skal ha fungert med driverne som fulgte med betaversjonen. De fleste resterende skal ha blitt ordnet via Windows Update og direkte lenker til fabrikantenes driversider.

LES OGSÅ:

Nå kommer Windows Azure

Les om:

Enterprise