58 sikkerhetshull tettet

58 sikkerhetshull tettet

Apple tetter hull i Mac OS X og oppdaterer Safari for Mac og pc.

Apple har nå lagt ut større oppdateringer både for Mac-operativsystemet og for nettleseren Safari.

Viktigst for Windows

Safari-oppdateringen er trolig viktigst for Windows-brukere, ettersom flere av sikkerhetsforbedringene bare gjelder for Windows-versjonen av Safari.

Forbedringene av Safari omfatter dessuten bedre Java-ytelse og økt ytelse når man søker i loggen. Det siste er spesielt viktig for brukere med mange objekter i loggen, ifølge Apple. Det er også en del stabilitetsforbedringer i Safari, både for Mac og Windows.

Etter oppdateringen er Safari brakt frem til versjon 4.0.4.

58 sikkerhetshull tettet

For Mac-brukere er oppdateringen av selve operativsystemet en mer omfattende forbedring. Her er det snakk om oppdatering til Mac OS X versjon 10.6.2. Både kompatibiliteten, stabiliteten og sikkerheten er gjenstand for forbedringer, ifølge Apple.

Macworld.se melder at oppdateringen fører til at hele 58 sikkerhetshull nå blir tettet igjen. Sikkerhetsproblemene har vært knyttet til blant annet Apache webserver-programvare, CoreMedia-rammeverket og QuickTime.

Adobe-problemer

Adobes Creative Suite, som blant annet omfatter programmer som Photoshop, InDesign og Dreamweaver, hører med blant programvaren som nyter spesielt godt av oppdateringen til Mac OS X 10.6.2. Apples Photoshop-utviklerteam har hjulpet Apple med å fikse en del problemer med CS4 på Mac og med å teste løsningene som er kommet frem.

CS4-brukere som oppdaterer til Mac OS X 10.6.2, kan forventer færre krasj når de åpner og lagrer filer. Dessuten vil man endelig kunne gjenoppta praksisen med å slippe bilder direkte på Adobe-programikoner i Dock, en gammel funksjon som det har vært problemer med i en tid.

Skrifttypen Menio har lenge ført til krasj i Photoshop, men det skal det nå være slutt på.

Ifølge en del «tunge» CS4-brukere gjenstår det fortsatt å løse en del problemer med Adobe-programvare som kjøres på Snow Leopard-baserte Mac-er, men forbedringene som nå er gjort, er tatt godt imot, ifølge diverse blogger for Adobe-brukere.

Apples liste

Her er Apples egen liste over de viktigste feilene som er rettet i Mac OS X versjon 10.6.2:

 • Et problem som kan føre til at systemet logges av uventet. Dette problemet har særlig slått til mot brukere av gjestekontoer.
 • En grafikkforvrengning i Safari Top Sites.
 • Spotlight-søkeresultater inkluderer ikke Exchange-kontakter.
 • Et problem som forhindret godkjenning som administratorbruker.
 • Problemer ved bruk av NTFS- og WebDAV-filtjenere.
 • Påliteligheten til menytillegg.
 • Et problem med bevegelsen der du drar med fire fingre.
 • Et problem som fører til at Mail avslutter uventet under konfigurering av en Exchange-tjener.
 • At Adressebok slutter å svare under redigering.
 • Et problem med å legge til bilder for kontakter i Adressebok.
 • Et problem som forhindret åpning av filer som er lastet ned fra Internett.
 • Påliteligheten til Safari-pluginmoduler.
 • Generelle pålitelighetsforbedringer for iWork, iLife, Aperture, Final Cut Studio, MobileMe og iDisk.
 • Et problem som førte til sletting av data ved bruk av en gjestekonto.

Videre er en del problemer knyttet til skrifttyper og til e-postprogrammet Mail rettet opp. Blant annet har det vært problemer med å få oppdatert ulest e-post når meldinger er blitt lest på andre datamaskiner.

Apple lover dessuten at iDisk skal fungere raskere enn før.

Til slutt nevner vi at oppdateringen til Mac OS X 10.6.2 skaper problemer for dem som mekker sine egne Mac-er eller «hackintosh-er», som de også kalles, ved at støtten for Atom-prosessoren er fjernet.

Enterprise