Accenture ansetter 8000 i India

Accenture ansetter 8000 i India

Outsourcing tar seg opp igjen. Tata og Infosys ekspanderer også.

India kan være på vei tilbake for full musikk som outsourcing-land. Derfor gikk Accenture på mandag ut med nyheten om at de nå ansetter 8000 nye folk i landet.

Alle skal ansettes innen utgangen av 2010. For tiden er det om lag 42.000 ansatte i Accenture India.

- Det forventes at outsourcing i verden snart tar seg opp igjen, og India vil dra fordeler av dette, sier Siddharth Pai, partner i outsourcing-konsulentselskapet Technology Partber International..

Han forteller at kunder nok en gang er interessert i å inngå avtaler, hvilket tyder på at kontrakter lurer rundt hjørnet.

Andre ekspanderer også

Også Tata Consultancy Services, Indias største outsourcing-selskap, ansetter nye folk. Også her skal 8000 til inn i rekkene, innen utgangen av inneværende kvartal. Forrige kvartal ansatte de 320 nye. Også her fordi selskapet forventer vekst i outsourcingen etter at finanskrisen begynner å gi slipp. Selskapet vil også utvide et utviklersenter i USA.

Det nest største outsourcing-selskapet i India forventer også økt etterspørsel. Infosys Technologies, planlegger derfor å sette opp et nytt utviklings- og tjenestesenter i Mexico.

Onshore, nearshore og offshore

Strategien til de to sistnevnte selskapene er i tråd med strategien til mange indiske outsourcere om å tilby kunder i Nord-Amerika en kombinasjon av tjenester levert både onshore og nearshore med tanke på tidssoner samt offshore i India.

Enterprise