Acer inn i Smartphone-markedet

Acer inn i Smartphone-markedet

Acer Tempo har pekeskjerm og er basert på Windows Mobile.

Acers nye smarttelefoner i Tempo-familien er i stor grad resultatet av at selskapet kjøpte opp den taiwanske smarttelefonprodusenten E-Ten i fjor.

De første enhetene som kommer på markedet vil være basert på den eksisterende versjonen av Windows Mobile. En av dem er Tempo M900, som er utstyrt med et QWERTY-tastatur, en 3,8-tommers skjerm, og fingeravtrykkskanner for autentisering av brukeren. Telefonen har også støtte for hsdpa og wlan, samt integrert gps og et kamera med oppløsning på fem megapiksler.

Brukere som ikke ønsker et QWERTY-tastatur kan kjøpe modellen F900. Denne har også 3,8-tommers skjerm, støtte for hsdpa og wlan, men du må her nøye deg med et kamera med oppløsning på 3,2-megapiksler.

Begge telefonene vil ifølge Acer dukke opp på markedet i slutten av mars eller begynnelsen av april, men prisen er ikke offentliggjort.

Acer arbeider også med smarttelefoner basert på nykommeren Windows Mobile 6.5, men disse vil ikke være klare før mot slutten av året.

Sjef for Acers mobilsatsning, Aymar de Lencquesaing, forteller til IDGs nyhetstjeneste at de ikke utelukker telefoner med operativsystem fra andre leverandører enn Microsoft, inkludert Android, men selskapet vil foreløpig ikke gi noen detaljer.

Acer har som mål å bli en av de fem største leverandørene av smarttelefoner, noe som ifølge analyseselskapet Gartner betyr at de må selge rundt 1,3 millioner enheter i kvartalet for å skyve Sharp ned fra statistikken.

Enterprise