Adobe-brukere advares mot nytt Mac-OS

Adobe-brukere advares mot nytt Mac-OS

Kompatibilitetsproblemer i en rekke av Adobes programmer.

Vent med oppgraderingen av det nye Mac-operativsystemet om du er avhengig av Adobes programmer, skriver våre kolleger i svenske Macworld.

I et notat på sine nettsider har Adobe listet opp en rekke problemer med flere av selskapets programmer, som Flash Player og Creative Suite-pakken, og de kommer også med forslag til hvordan noen av problemene kan løses.

Ettersom Java ikke kommer forhåndsinstallert i Lion, anbefaler Adobe å installere dette manuelt. Manglende Java kan gjøre at noen programmer ikke vil starte, heter det i notatet fra selskapet.

Beta-tilgang siden februar

Det er riktignok ikke alle problemene som kan løses av brukerne selv. I programmer som Dreamweaver, Fireworks, Illustrator, Lightroom, LiveCycle, Photoshop og Premiere Pro finnes det flere funksjoner som ikke fungerer i OS X Lion. Her er Adobes utviklere nødt til å ta grep.

Adobe Reader og Acrobat er heller ikke kompatible med Safari 5.1 som ble lansert samtidig som Lion, ifølge Macworld.se.

Adobes utviklere ser dermed ut til å ha nok å henge fingrene i den kommende tiden, dette til tross for at utviklerbetaer av OS X Lion har vært tilgjengelig siden februar.

Macworld Sverige anbefaler at brukere som er avhengige av Adobes programmer venter med å oppgradere til Lion til det kommer oppdateringer til programmene. Hvor lang tid dette tar, er umulig å si noe om, skriver våre svenske kolleger.

Over og ut for Power PC

For programmer som er laget for eldre Power PC-baserte Mac-er, deriblant Adobe Creative Suite 2 eller tidligere, ser det mørkere ut. Emulatoren Rosetta er nemlig fjernet i Lion, og disse programmene kan da ikke brukes i det hele tatt.

Her blir man nødt til å holde fast ved Leopard eller Snow Leopard, eller skaffe en nyere versjon av programvaren.

Les om:

Enterprise