Advarer mot morderroboter

Advarer mot morderroboter

Eksperter advarer om at vi i fremtiden kan bli offer for rebelske roboter, som i Terminator-filmene.

I en rapport gjennomført for den amerikanske marinen, advarer eksperter mot et fremtidsscenario hvor roboter tar saker og ting i egne hender. Scenarioet ligner veldig på det man ser i filmen Terminator med Arnold Schwarzenegger i hovedrollen.

Forskere har analysert etikk blant roboter som drives av kunstig intelligens (AI - artificial intelligence). Ifølge forskerne vil vi i fremtiden få roboter som tar egne beslutninger, skriver Computersweden.

LES OGSÅ: Løser Rubiks kube på syv sekunder

Forskerne fremhever at disse robotene drives av programvare skrevet av mange forskjellige mennesker, og hvor ingen har det totale overblikket over hvordan programvaren reagerer i ulike situasjoner.

- Det er en vanlig misforståelse at roboter bare gjør det de er programmert til å gjøre. I virkeligheten består robotens programvare av millioner av kodelinjer skrevet av flere programmerere. Ingen enkeltpersoner kan dermed forutsi hvordan programvaren reagerer uten meget strenge og nøyaktige tester, sier en av forskerne, doktor Patrick Lin, i et intervju med britiske The Times .

Studiet som ligger til grunn for rapporter er gjennomført og publisert av institutt for Ethics and Emerging Technology ved California State Polytechnic University. Forskerne advarer mot å bruke roboter i krigføring uten en gjennomgående testing.

LES OGSÅ: Robotene redder eldrebølgen

Rapporten kan lastes ned her.

Les om:

Enterprise