Aero-kikking kommer til OS X

Aero-kikking kommer til OS X

Liten genistrek for å håndtere applikasjons-vinduer i OS X.

Stjeler det beste fra Windows 7.

Er du som oss, har du sikkert hundrevis av programvinduer flytende omkring, og sliter muligens også med å holde styr på dem.

Les også: Bedre programsvitsjing med Expose

Den innebygde Exposé-funksjonen i OS X er fantastisk, men ikke perfekt. Vi har tidligere skrevet om Switché, som er en interessant utvidelse av programbyttingskonseptet med Eple+Tab-tasten.

Picasso: - Great artists steal

Men nyheten HyperDock gjør som Steve Jobs og andre gode kunstnere - stjeler fra de beste. (Apple-sjef Steve Jobs kom for mange år siden med en uttalelse som angivelig siterer maleren Pablo Picasso på at «Gode kunstnere låner, store kunstnere stjeler».)

I dette tilfellet er det en funksjon fra Microsofts Windows 7 kalt AeroPeek på engelsk, Aero-kikking i norske Windows 7.

AeroPeek gir deg en liten forhåndsvisning av de forskjellige vinduene som er knyttet til en applikasjon (og som sannsynligvis ikke er synlige på skjermen). Med et lite klikk aktiveres vinduet.

Sniktitt

Fordelen er selvfølgelig at denne funksjonen aktiveres ved simpelthen å sveve med musmarkøren over programikonet i Dock. Exposé trenger altså ikke aktiveres, enten man bruker F3-tasten eller sveiper med fire fingre på en styreflate.

Alle vinduene som er del av et program og som er minimerte, kan maksimeres med et klikk, eller alternativt lukkes ved å klikke på lukke-krysset øverst til venstre. Holder du musmarkøren over et vindusikon, vil en transparent fullskjerm blendes inn midlertidig for full oversikt.

iCal og iTunes

I tillegg til programvinduene er det spesialfunksjoner for iCal og iTunes. For iCal kan avtaler for dagen vises, selv om ikke iCal er startet opp. For iTunes kommer en liten mini-meny opp med album-bilde samt avspillingskontroller.

En rekke innstillinger er mulige for å tilpasse funksjonen. Den er fremdeles under utvikling, så alle aspekter vil ikke være ferdig utviklet. Men den virker veldig lovende.

Du kan lese mer om, samt laste ned en gratis beta-versjon av- HyperDock her. Administrator-rettigheter behøves. HyperDock i ferdig versjon vil ikke være gratis.

Tysk demo

Vi fant en video som demonstrerer HyperDock på YouTube, dessverre ikke av høyste kvalitet, og kun på tysk. Men man forstår hovedtrekkene.

Enterprise