AirDrop kommer til iOS?

AirDrop kommer til iOS?

Store forventninger til WWDC 2013.

Mandag 10. juni er det klart for årets utviklerkonferanse, WWDC 2013.

Dette er stedet der Apple introduserer nyheter på både Mac og iOS-fronten for hærskaren av tredjeparts-utviklere - som tross alt er de som gir oss mesteparten av appene vi omgir oss med.

Det som synes klart av bilder vi har sett fra dekoren rundt Moscone-konferansesalen er et Apple vil introdusere en ny versjon av operativsystemet iOS for sine mobile enheter, iPhone og iPad og iPod Touch. Denne versjon vil bli kalt iOS 7 - og vi kan trolig se frem til et flatere og renere design der blant annet sjefs-designer Jony Ive har bidratt.

I tillegg kan vi se frem til nyheter også for Mac-operativsystemet OS X. Blir det en ny versjon - OS X 10.9? Hvilken katt kan navngi denne utgaven? Og ikke minst: Hva er nyhetene? Ny iPad? Ny iPhone? Ny Mac Pro? iRadio? Ny AppleTV?

Det som vi kan se som en klar tendens den senere tid er at Apple lar de to verdene møtes sakte, men sikkert. Om de noensinne kommer til å bli det samme er uvisst, men funksjoner fra iOS har funnet veien til OS X og vice versa.

Ryktene for i år tilsier at AirDrop fildeling vil komme til iOS. Enkelte tror at dette har vært planlagt lenge, men at man ved en tidligere anledning valgte å utsette lanseringen. AirDrop er en enkel måte å sende filer mellom Mac-er i eget nettverk - altså en form for fildeling.

Dersom AirDrop skulle finne veien til iOS så er dette langt på vei et skritt i retning av iOS som en fullverdig OS-platform der enhetene i større og større grad kan operere uavhengig av en moder-Mac. Begrensningen i fildeling under iOS har sålangt vært knyttet til sandboxing - noe som gjør at apps holdes adskilt fra operativsystemet.

Dette tilsier i praksis at filer ofte kun ha vært tilgjengelig for en enkelt applikasjon. En god del apper implementerer iCloud-synkronisering mellom enheter, men ikke alle. Og for alle dem som ikke har tatt bryet med dette, vil AirDrop være en snarvei for lokalt innhold.

Muligens vil en slik funksjon også kunne åpne for lokal strømming av innhold på lik linje med DLNA-servere. Nå er det forsåvidt fullt mulig å la både Mac-er og iOS-enheter være DLNA-servere ved hjelp av en rekke apps, men full integrasjon på et lavt nivå i operativsystemet åpner for langt flere muligheter. Ikke minst vil dette også gjelde langt flere filtyper enn multimedia-servere typisk har implementert støtte for.

Vi får se hva Tim Cook & co serverer oss mandag - men vi gleder oss!

Via 9to5Mac

Enterprise