Alle må bytte passord!

Alle må bytte passord!

Det har vært innbrudd i Evernote og alle brukernes passord er nullstilt.

Evernote sendte denne helgen ut en e-post til alle sine 50 millioner brukere og oppfordret dem til å bytte passord på tjenesten. Ifølge Evernote har hackere lykkes å gjennomføre et angrep og fått tilgang til deler av brukernes personlige opplysninger. Det skriver Computer Sweden.

Informasjon som kan ha havnet i hackernes hender kan være epostadresser, passord og annen informasjon om brukerne. Selv om passordene er kryptert, er det ifølge Evernote alltid en risiko for at disse kan dekrypteres.

- Det finnes ingen beviser for at hackerne har klart å få tilgang til brukernes innhold på tjenesten, eller våre kunders kredittkortinformasjon, sier Evernote i sin epost.

Selskapet oppdaget i forrige uke ”mistenkelig aktivitet” i systemet og oppdaget snart at det var snakk om en koordinert angrep.

- Etter at du logger inn, vil du bli spurt om å endre passordet ditt. Etter at du har endret passordet vil du også kunne logge deg inn via andre enheter. Vi har også sluppet en oppdatering til flere av våre apper for å gjøre denne prosessen enklere, skriver Evernote.

Evernote er det siste av flere selskap som i det siste har blitt utsatt for hackerangrep. Blant de som har blitt rammet er Apple, Facebook, Microsoft og Twitter.

Det er fortsatt ikke klart hvordan angrepet på Evernote ble gjennomført, eller om Java ble brukt av hackerne for å omgå bedriftens sikkerhetssystem.

Enterprise