Analytikere slakter Fast

Analytikere slakter Fast

Flere analytikere er skeptiske til Fasts fremtid, og spår endringer i selskapet.

Resultatvarselet Fast sendte ut for noen uker siden bekreftet flere analytikeres frykt – selskapet har vært for aggressive i sin inntektsføring og manglet intern regnskapskontroll.

Under presentasjonen av resultatene for andre kvartal hadde analytikerne forventet en grundig redegjørelse for nøyaktig hva som har sviktet, men flere reagerte med hoderysting etter seansen og var tydelig misfornøyd med informasjonen fra Fasts økonomiske direktør Joseph Lacson og administrerende direktør John M. Lervik.

LES OGSÅ:
Fast endrer strategi
Fast enda verre enn ventet
Fast faller fort

- Jeg er ikke noe smartere nå enn før vi begynte. Jeg etterlyser flere detaljer om hva som har skjedd, og hvordan styret og ledelsen skal snu den negative kontanstrømmen, sier analytiker Hallgeir Hollup i AGB Sundal Collier til Computerworld.no.

Driftsresultatet endte på minus 37,8 millioner dollar, og Fast tar 13,5 millioner dollar i tapsavsetninger, mer enn dobbelt så mye som selskapet guidet.

- Dersom det er misøye blant kundene som er grunnen til at kundene ikke betaler er det svært alvorlig. Det innvirker selvfølgelig direkte på kontantstrømmen, men mer viktig sår det tvil om fremtidig vekst. De er veldig lite spesifikke, og det virker ikke som de har kontroll, mener Hollup.

Også analytiker Sjur Malm i SEB Enskilda var skuffet over presentasjonen, og spår endringer i Fast-organisasjonen.

- Det forsvant 17 millioner dollar i kontanter i andre kvartal. Fast svir av betydelige pengesummer, som vi tror må reduseres. Vi venter en markert lavere inntektsvekst, samt organisatoriske endringer, skriver han i en rapport publisert umiddelbart etter kvartalspresentasjonen.

Les om:

Enterprise