Android 2.3 og den nye Nexus S lansert

Android 2.3 og den nye Nexus S lansert

Googles nye mobiltelefon er laget av Samsung, og kommer med den nye versjonen av Android. Hva er nytt?

Den nye versjonen av mobiloperativsystemet, Android 2.3 eller ”Gingerbread”, ble lansert på mandag og er det raskeste til nå, hevder Google.

Oppdateringen inkluderer støtte for mobilbetaling, VoIP-telefoni, kopier og lim inn med ett trykk, støtte for flere kameraer (for videokonferanse-applikasjoner), og bedre ressursstyring som reduserer strømforbruket.

LES OGSÅ:

Skype til Android

Google sier det nye OS-et vil gjøre Android-telefoner raskere enn telefoner som kjører Android 2.2. Den første telefonen som kjører Gingerbread blir Samsung Nexus S, som blir å finne i norske butikker i løpet av våren.

Her er detaljene rundt forbedringer og nye funksjoner i Gingerbread:

Støtte for mobilbetaling:

Gingerbread gjør det mulig for nye Android-telefoner å foreta mobilbetalinger via NFC-brikker (Near Field Communication). NFC-brikker kan i praksis gjøre mobilen din om til et slags kredittkort ved å kringkaste data til andre NFC-talende maskiner, for eksempel i kassa i en butikk.

Ett-trykks kopier og lim inn:

I Android 2.3 kan du trykke og holde på en del av en tekst, og så kopiere teksten til en utklippsbok for innliming senere. Du kan justere det valgte tekstfeltet med pil-markører før du kopierer.

Bedre strømstyring

Android sørger nå for at applikasjoner du ikke bruker skrus av slik at de ikke bruker cpu-en og tømmer batteriet. Applikasjons-innstillingsskjermen gir nå et klart overblikk over hvilke applikasjoner som bruker strøm.

Internett-telefoni

Android-brukere kan nå tilføye et internett-telefonnummer (en SIP-adresse) til kontakter, og foreta VoIP-oppringning med et trykk i hurtigkontakt-lista eller fra ringeskjermen. Google presiserer likevel at telefonprodusenten eller mobiloperatøren som selger telefonen kan slå av SIP-støtte hvis de ønsker det.

Flere kameraer

Android støtter nå flere kameraer i smarttelefoner direkte. Det betyr at du kan foreta videosamtaler med et kamera på forsiden av telefonen som filmer deg, samtidig som du ser den andre personen på skjermen. Andre applikasjoner som bruker kameraer både foran og bak på telefonen kommer garantert etter hvert som utviklerne begynner å bruke den nye funksjonaliteten i operativsystemet.

LES OGSÅ:

TEST: HTC Desire HD - Telefon som imponerer

Gingerbread inkluderer også flere forbedringer i grensesnittet som gjør det raskere og enklere å bruke, ny form på knappene på det virtuelle tastaturet for mer nøyaktig skriving, nye kontrollfunksjoner for å håndtere applikasjoner, samt en ny nedlastingsapplikasjon som gjør det enkelt å håndtere nedlastede filer.

LES OGSÅ:

Bedre nettleser til Android

På multimedia-siden støttes nå VP8, AAC, AMR og ikke minst WebM, som kan brukes til videoer i HTML5.

Se den offisielle introduksjonsvideoen til Android 2.3:

Les om:

Enterprise