Android 2.3 støtter mobilbetaling og bump-teknologi

Android 2.3 støtter mobilbetaling og "bump"-teknologi

Snart kan du betale med mobiltelefonen og dele informasjon ved å "dunke" den mot andre telefoner og maskiner.

Den nye funksjonaliteten blir en del av det nye Android-operativsystemet, versjon 2.3, også kalt Gingerbread, sier Google-sjef Eric Schmidt, ifølge PC Worlds nyhetstjeneste.

Informasjon om steder i nærheten

Under Web 2.0 Summit-konferansen i San Francisco på mandag entret Schmidt scenen med en mystisk telefon (som kan ha vært den foreløpig ikke annonserte Nexus S) som kjørte den nye Android-versjonen. Schmidt "dunket" telefonen for å vekke den, og telefonen lokaliserte seg selv umiddelbart og begynte å fremvise informasjon om hotellet den befant seg i.

LES OGSÅ:

Android-angrep gir tilgang til bilder og surfehistorikk

I et scenario beskrev Schmidt hvordan smarttelefonbrukere kan gå nedover gaten, og isteden for å skrive inn søkeord ville telefonen hele tiden fremvise detaljert informasjon om steder i nærheten.

Betale? Dunk telefonen din her

Android vil snart støtte betalinger med mobiltelefonen (fra og med Android 2.3), og framtidige Android-telefoner – Nexus S kan være den første – kommer til å utstyres med NFC-brikker (Near Field Communication). NFC-brikker kan i praksis gjøre telefonen din til et slags kredittkort ved å kringkaste data til andre NFC-kompatible maskiner.

LES OGSÅ:

GUIDE: Sporingstjenester til mobilen - Finner igjen mobiltelefonen

For eksempel kan man rusle inn i en butikk og "dunke" telefonen mot en NFC-sensor, og på den måten betale for varer uten å måtte bruke kredittkort eller kontanter. Enkelte butikker kan begynne å akseptere smarttelefon-betalinger så tidlig som neste år, i alle fall i USA, skriver PC Worlds nyhetstjeneste.

Tanken er også at man etter hvert skal kunne betale for varer og tjenester online, direkte fra smarttelefonen.

Google opplyser at selskapet har begynt å bruke "dunk"-teknologi ("bump") i mange forskjellige applikasjoner og funksjoner, slik at brukere fysisk kan dunke telefonen mot en annen telefon eller apparat for å dele informasjon og data.

LES OGSÅ:

Lær deg Android med gratis e-bok

Schmidt fortalte at Android versjon 2.3 lanseres "i løpet av de neste ukene". Med andre ord kan det bli Google-pepperkaker (gingerbread) til jul. Vi gleder oss!

Les om:

Enterprise