Android 3.1 lansert, iskrem neste

Android 3.1 lansert, iskrem neste

Musikktjeneste og filmleie fra i dag. Neste versjon skal hete iskremsandwich.

Android, Googles operativsystem for mobile enheter, har vokst til 100 millioner smarttelefoner og nettbrett, og utrullingen av Android versjon 3.1 har begynt, kunngjorde Google under selskapets I/O utviklerkonferanse i San Francisco i går, skriver Computerworlds nyhetstjeneste.

Ice Cream Sandwich

Utviklerne fikk også en forsmak på den neste store oppdateringen av Android, kodenavn ”Ice Cream Sandwich”, som kommer senere i år. Det nye operativsystemet bygger på en helt ny struktur, som gjør at applikasjoner automatisk tilpasses den plattformen de kjører på, enten det er en smarttelefon, et nettbrett, eller en bærbar pc. Det betyr at Google vil få en slutt på problemet med fragmenteringen av operativsystemet, som til nå har vært utviklet i forskjellige retninger på ulike plattformer.

Android 3.1

Utrullingen av Android 3.1 for nettbrett begynner i dag, og inkluderer blant annet mulighet for å integrere Android-applikasjoner med ekstrautstyr som musikkinstrumenter og treningsutstyr. Du kan la applikasjoner styre utstyr via USB-tilkobling, som for eksempel musikkstereoen i stua. I tillegg støtter Android 3.1 tilkobling av mus og håndkontrollere, samt en rekke andre funksjoner, som du kan lese mer om på Androids utviklerside her.

Musikk- og filmtjenester

Google presenterte også sin nye nettbaserte musikktjeneste for Android, samt filmleie via Android Market.

Videofilmer kan streames til både nettbrett og smarttelefoner, og vil koste 1,99 dollar å leie i løpet av en 30-dagers periode. Når man har begynt å se filmen, må den ses ferdig i løpet av 24 timer.

Den nye musikktjenesten, Music Beta by Google, er et slags nettskybasert musikkbibliotek der brukerne kan lagre opptil 20.000 sanger. Dermed blir det mulig å lytte til musikk du har kjøpt på en hvilken som helst pc eller smarttelefon, uten å måtte kopiere musikken fra enhet til enhet, men i stedet laste opp musikken til tjenesten og deretter streame den til forskjellige enheter.

Foreløpig er både musikk- og filmtjenesten dessverre bare tilgjengelig for brukere i USA.

400.000 nye Android-enheter, hver dag

Android er nå i bruk på over 100 millioner enheter, laget av 36 forskjellige produsenter. Hver dag blir det aktivert 400.000 nye Android-enheter.

På verdensbasis er det nå 450.000 Android-utviklere som lager applikasjoner og programvare for 310 ulike Android-enheter i 112 land. Android Market har nå 200.000 applikasjoner, og brukerne har til sammen installert 4,5 milliarder applikasjoner.

Les om:

Enterprise