Anklager Yahoo for monopoldrift

Anklager Yahoo for monopoldrift

Microsoft klager til Senatet og hevder reklameavtalen mellom Google og Yahoo betyr mindre konkurranse.

Yahoo-topp Jerry Yang har sagt til Microgsoft-ledelsen at selskapets reklameavtale med Google vil redusere søkemarkedet på internett fra to til én pol, fortalte Microsofts juridiske sjef Brad Smith til det amerikanske senatet tirsdag.

LES OGSÅ: Yahoo viser Google-annonser

Smith ga en redegjørelse til Senatets kartellforebyggende komité (antitrust) der han slo fast at avtalen, som gjør at Yahoo viser Google-annonser i sine søkesider, vil føre til mindre konkurranse, og ikke minst at Yahoo var klar over dette. Han fortalte at Yangs kommenterte dette på et møte den 8. juni mellom Yahoo og Microsoft-ledelsen, skriver Computerworlds internasjonale nyhetstjeneste.

Yang skal ha beskrevet søkemarkedet som ”bipolært”, med Google på den ene siden og Yahoo og Microsoft på den andre. Ifølge Smith sa Jerry Yang at om Yahoo signerte avtalen med Google, ville selskapet bli en del av Googles pol, og at Microsoft ikke ville være sterke nok til å konkurrere.

Michael Callahan, juridisk sjef i Yahoo, sa han ikke kunne huske å ha hørt Yang si det Smith hevdet, men han var samtidig uenig i ”tonen” på møtet den 8. juni. Microsoft hadde gjentatte ganger kommet med ulike tilbud om å kjøpe Yahoo, og møtet var en del av samtalene rundt det.

LES OGSÅ: Yahoo avviser nok et MS-bud

Callahan understreket at Yahoo fremdeles vil tilby sitt eget reklamesøksystem.

- Vi er sikre på at jo mer man forstår denne avtalen, jo tydeligere blir det at det er bra for konkurransen. Målet til Yahoo er å jobbe mot å bli en enda sterkere konkurrent til Google, Microsoft og andre i denne bransjen, sa Callahan.

Det var riktignok noen som mente at Microsoft stod i glasshus hva gjelder kartellvirksomhet. Representaten John Conyers spurte senere i en høring i Representantenes hus, hvordan Microsoft kunne klage på en slik holdning fra sine konkurrenter.

- Jeg har aldri syns så veldig synd på stakkars, lille Microsoft. Jeg er lamslått over at disse rovdyrene, disse konkurrentene, kommer til å svelge dere hele, sa Conyers i en syrlig tone.

I tillegg til representantene fra de to selskapene, var det også flere som vitnet i saken. Hele høringen kan sees på video her.

LES OGSÅ: Klart for fiendtlig Yahoo-kjøp

Enterprise