Ansetter egne Twitter- og Facebookkonsulenter

Ansetter egne Twitter- og Facebookkonsulenter

- Bedrifter som ikke følger med på sosiale medier går glipp av viktige salgsmuligheter, sier byråleder.

Markedsføring gjennom sosiale nettsteder tar stadig mer av bedrifters tid, og i Strobritannia har behovet for Facebook- og Twitterkonsulenter økt med 300 prosent i året siden disse sidene ble lansert. Nå ansetter bedrifter folk for å arbeide med sosiale nettverkssider i arbeidstiden.

Nettverkskonsulentene tilbringer hele arbeidsdagen på sosiale nettverk, og har som oppgave å kommunisere med forbrukere og publisere nyheter om produkter og bedriften de jobber for.

- Vi ser en økt forespørsel etter eksperter på sosiale medier til å overvåke Twitter-oppdateringene og Facebooksidene til en svært variert samling bedrifter, sier toppsjef ved bemanningsbyrået Peopleperhour.com, Xenios Thrasyvoulou til PCR.biz.

Han tror også dette er en sektor i vekst, siden slik direkte kommunikasjon med kundene blir stadig viktigere for bedrifter.

- Denne profesjonen vil antageligvis fortsette å øke. Tilbakemeldingene vi får fra småbedriftssektoren antyder at bedrifter som ikke følger med på sosiale medier går glipp av viktige markedsførings- og salgsmuligheter, forteller han.

Enterprise