Åpen WebOS gir Windows bedre sjanser

Åpen WebOS gir Windows bedre sjanser

Ingen ville kjøpe, HP ville ikke eie, ingen vil ta ansvaret. Åpen kildekode ble svaret.

HP har annonsert hva de vil gjøre med sitt WebOS: Det blir gitt til åpen kildekode-miljøet. Operativsystemet har basis i blant annet gamle PalmOS, som HP kjøpte opp for et par år siden.

WebOS blir dermed nok et entusiast-os for mobile enheter som skal konkurrere med verdens største os for mobil: Android. Veddemål i favør av WebOS har dårlige odds.

Ifølge PC World US kunne HP like gjerne gitt opp hele os-et. Deres analyse er at de eneste som kan glede seg over denne annonseringen er Microsoft, som har blitt kvitt en stor stein i veien mot mobiltoppen.

Det er ingen tvil om at Microsoft ønsker å bli store også i mobile enheter. De har et velfungerende mobil-os i Windows Phone, og før et år er gått vil de ha et fullfunksjons Windows 8 som kan ta tyngre oppgaver i neste generasjon tavle-pc-er. Nå trenger Microsoft ikke bekymre seg over at verdens største pc-leverandør skal legge sin markedsmakt bak et alternativ til Windows i smarttelefoner eller tavler, er analysen til PC World.

WebOS ble plassert i limbo i august da den forrige konsernsjefen i HP annonserte at pc-produksjon og WebOS-drevne enheter ikke lenger var en del av kjernevirksomheten. Etter en måned var konsernsjefen ute, og HP hadde fått ny sjef og huet på plass igjen.

Men selv om pc-produksjonen fortsetter hos giganten, var WebOS fortsatt til salgs. Ingen kjøpere meldte seg, og fredag annonserte HP at kildekoden settes fri til bruk for alle utviklere, partnere, maskinvareleverandører og HP ingeniører.

Enterprise