Åpner skrivebordet for Linux

Åpner skrivebordet for Linux

Googles kinesiske ingeniører har utviklet en betaversjon av Google Desktop for Linux.

Søkegiganten har nå sluppet Linux-versjonen av Google Desktop for gratis nedlasting.

Dermed får Linux-menigheten de samme mulighetene for å søke etter lokale data som Windows-brukere har hatt i over tre år.

Tidligere i år ble Google Desktop tilgjengelig for Mac OS X, og i likhet med Mac-brukerne må også Linux-brukerne nøye seg med en betaversjon hvor tilleggsprogrammene Gadget og Sidebar er utelatt.

LES OGSÅ: Mac-søk fra Google

Som i Windows Vista benyttes Gadget-applikasjonen for å vise frem aktivt innhold på skrivebordet, for eksempel værinformasjon, nyheter eller bildeserier fra dine lokale kataloger.

Sidebar er navnet på panelet som organiserer innholdet i Gadgets-applikasjonen.

Modent for Windows

Windowsversjonen av Google Desktop har nå kvittet seg med betabetegnelsen. Dette tyder på at selskapet etter tre år endelig anerkjenner Google Desktop som et modent og stabilt system til Windows. Dette burde neppe ta like lang tid for de andre operativsystemene.

Det er Googles kinesiske utvikleravdeling i Beijing som står bak Linux-applikasjonen, som inntil videre er tilgjengelig på engelsk, fransk, tysk spansk og hollandsk.

Google Desktop for Linux kan kjøres under systemer med Linux-kjerne 2.4.x og senere, og støtter Firefox fra og med versjon 1.5.0.1.

Last ned Google Desktop her

Les om:

Enterprise