Apper for bedre samhandling

Apper for bedre samhandling

Puzzlepart vil lage apper for Sharepoint. Det skal bli enormt i 2015.

De møttes ved forskjellige anledninger. De brant for å lage bedre programvare. Derfor slo de seg sammen i 2008 og dannet puslespillbiten, Puzzlepart. Nå er de åtte fagfolk med .Net, konsulent og produkterfaring i Norge og seks medarbeidere utenfor landet.

Visjonen er ambisiøs. Forretningsapplikasjoner på toppen av Sharepoint 2010, med enkelheten kjent fra Apples produkter, med utviklingsmetodikk fra miljøet for åpen kildekode, slik som smidig med Scrum, skal kjennetegne Puzzlepart.

Apper blir populære

- Vi fokuserer på samhandling rundt Sharepoint, sier Mads Nissen, teknologisjef i Puzzlepart.

Ifølge analyseselskapet Gartner vil applikasjoner, gjerne små funksjonsorienterte apper for forretningsvirksomheten, i 2015 bli like populære som apper for Apple Iphone er i dag. Gartner tror på 20.000 apper i 2015.

- Det er stor interesse for Sharepoint som it-infrastruktur. Det er et sett med tjenester som søk, arbeidsflyt, dokument og portal, fremholder Mark Gilbert, forskningsdirektør i Gartner ifølge Computerweekly.com.

Det er tiltroen til Sharepoint som gir små fagmiljøer som Puzzlepart troverdighet.

- Hvis du tilpasser dine applikasjoner, legger alle data og arbeidsflyten i Sharepoint, får brukerne forsikring mot din sårbarhet, understreker Mark Gilbert.

Bidrar til produktivitet

Samhandling er blitt funksjon som bidrar til økt produktivitet. Det forutsetter at personer i og utenfor bedriften jobber sammen om en oppgave eller et prosjekt. Ved å effektivisere arbeidsbetingelsene til de involverte kan de lettere jobbe sammen om utfordrende oppgaver.

Derfor har Puzzlepart laget løsninger for portaler basert på Sharepoint. Ett eksempel er en portal hvor økonomidirektør ønsket at oppdaterte nøkkeltall skulle være tilgjengelige for alle ansatte til en hver tid. De kom fra fagsystemer, forskjellige baser og regneark.

- Synlighet er et nøkkelbegrep for samhandling, fremhever Mads Nissen.

For stadig vekk handler administrasjon av virksomheter om styring etter nøkkeltall, balansert målstyring, hvor KPI-er (Key Performance Indicator) raskt viser hvordan status er.

Flere forskere setter riktignok spørsmålstegn ved bruken av KPI-er. De er vanskelig å definere. De er veldig oppdragende, de er etisk problematiske.

Rekrutterer de flinkeste

- Vi ønsker å bygge et unikt og sterkt fagmiljø. Derfor rekrutterer vi de flinkeste og mest engasjerte, sier Andreas Eide, administrerende direktør i Puzzlepart.

- Markedet skriker etter fagkompetanse på Sharepoint. Siden vi er så små må vi gjøre noe smartere, legger Mads Nissen til.

Derfor har Puzzlepart knyttet til seg flinke medarbeidere i India og Sri Lanka. I Colombo er det fire personer som jobber på full tid for Puzzlepart på kontraktsbasis. De er riktignok ansatt lokalt, men betales fra Norge. Tilsvarende gjelder for de to i Pune i India.

Puzzlepart tror ikke på profesjonelle hodejegere. De er bedre på kandidaters personlighet, men det er andre kriterier som Puzzlepart heller verdsetter. Derfor vil Puzzlepart bruke samhandling for å finne kandidater.

- Vi tror at vi gjør det bedre selv ved å bruke samhandling internt, hevder Andreas Eide.

- Våre ansatte er vårt beste trekkplaster, hevder Mads Nissen.

Det er de ansattes sosiale nettverk som skal utnyttes for rekruttering. En del av det er fagfolkenes blogger som Kjell-Sverre Jerijærvis blogg om Sharepoint Governance, følges av mange.

- Dermed utnytter vi "Croudsourcing", påpeker Andreas Eide.

Har drevet kompetanseutveksling

De ansatte har gjennomgående mange års erfaring med Microsoft-teknologi og er sertifiserte. De vet hvor skoen trykker. De har jobbet med forretningsproblemstillinger. De har deltatt i tevlinger.

Puzzlepart arrangerte Sharepoint Challenge 2011 som var et to dagers ”Gathering” med 40 fagfolk fra konkurrerende bedrifter. Ideen var kompetanseutveksling, sosialt samvær og konkurranse om den beste forretningsappen.

Prosjektgruppen BSOD, Blue Screen of Death, med Christian Ruud, Frode Sørhøy og Brage Rønning Tukkensæter vant konkurransen med sitt rapporteringssystem.

- Vi ønsker løsninger som gir en "Wow-effekt" sa Sahil Malik, juryformann og administrerende direktør i Zevenseas under konkurransen.

Puzzlepart har veldig tro på slike effekter. Derfor har de jobbet med å effektivisere rapportering fra eget arbeid. Det er tidsrapportering som alltid volder besvær.

Les om:

Enterprise