Apple får OS-konkurranse fra Google

Apple får OS-konkurranse fra Google

UKESLUTT: Rykter, oppdateringer og smånytt fra uka som gikk.

Hver fredag oppsummerer vi uka som har gått i Macworld-verden. Ukas video er hentet fra IDG News Service. Torsdag gjorde Google sitt kommende Chrome OS tilgjengelig for utviklere. Operativsystemet er først og fremst myntet på minibærbare, men det betyr ikke at Apple vil være skånet for konkurranse. Eller hva tror du du? Se en presentasjon i videoen ovenfor (PS: Videoen er på engelsk).

Ukas rykter:

Det hotteste på ryktebørsen denne uka har vært Apples tavle-pc. CNN Money har intervjuet en rekke analytikere og bransjefolk og forventningene til "iTablet"-en er enorme. Det har lenge blitt sagt at den myteomspunnede maskinen vil lanseres i første halvdel av 2010, men nå sies det at den er utsatt til siste halvdel av 2010. Ifølge den taiwanske avisen DigiTimes skyldes dette at Apple har bestemt seg for å bruke OLED-skjermer i den dyreste av flere modelleer.

Et annet rykte som har dukket opp er at neste års MacBook Pro kan få en mobil variant av Intels prosessor Core i5. Mange mener at det ikke er stor nok forskjell mellom MacBook Pro og MacBook for å forsvare den store prisforskjellen, men med en Core i5 i MacBook Pro vil dette trolig gjøre jobben. Til sammenligning: Nye iMac med Core i5 på 2,66 gigahertz er 39 prosent raskere enn iMac med Core 2 Duo på 3,33 gigahertz, skriver Macworld.se.

Ukas oppdateringer:

Denne uka har Apple sluppet

skriveroppdateringer til Snow Leopard
. De har lansert en driveroppdatering for Boot Camp, som blant annet gjør det mulig å benytte Magic Mouse i Windows, samt en oppdatering til iSight-kameraet i Cinema Display-skjermene. I tillegg har de sluppet Server Admin Tools 10.6.2 og QuickTime 7.6.5 for Windows .

Ukas tre mest leste på macworld.no:

1. - Apples tavle-pc er det neste store
Ekspertene tror den beryktede iTablet-en vil bli dingsen over alle dingser.

2. Mer porno på iPhone enn BlackBerry
Retrevo Gadgetology sammenlikner iPhone- og BlackBerry-brukere.

3. Test: MacBook 13-tommer - Apples hvite bestselger
Den lille, unnselige, hvite MacBook-en i plast har fått ny design – og selger bedre enn vi tror.

God helg!

Enterprise