Apple kopierer Android

Apple kopierer Android

Intern app bruker berøringsbasert låseskjerm kjent fra Googles mobiloperativsystem.

Android-telefoner fortsetter å selge mer enn iPhone, og nå ser Apple ut til å hente inspirasjon fra Googles mobiloperativsystem.

Nettstedet 9to5Mac skal ha mottatt en serie skjermbilder som viser at Apple nå interntester en versjon av iOS-låseskjermen med et berøringsbasert låsesystem som er kjent fra Android-telefoner.

iOS-låseskjermen ser ut til å fungere likt som den mønsterbaserte låseskjermen på Android, skriver Macworlds nyhetstjeneste. I stedet for å måtte taste inn et passord eller en firesifret kode, må brukeren låse opp telefonen ved å dra fingeren mellom ni punkter i et forhåndsdefinert mønster.

LES OGSÅ:

Apple avviste Android-magasin

Kun internt bruk

Ifølge kilden til 9to5Mac har Apple allerede tatt i bruke den nye låseskjermen for bruk i en intern app kalt Apple Connect. Det er ikke kjent om funksjonen vil slippes for massene, men ifølge nettstedet har Apple planer om å bruke den samme låsemetoden i andre interne apper.

En av hovedgrunnene til at den ikke vil komme i en offentlig versjon av iOS, er at Google trolig eier patentet på systemet, spekulerer 9to5Mac. Det er lite sannsynlig at selskapet vil lisensiere det til en av sine argeste konkurrenter.

Sikrere, men kan fortsatt hackes

Den berøringsbaserte låseskjermen går for å være mer sikker enn låseskjermer som benytter seg av numeriske passord. Forskere ved University of Pennsylvania har imidlertid funnet ut at låseskjermen ikke er helt umulig å trenge seg gjennom.

Å låse opp telefonen ved å stryke et bestemt mønster etterlater et oljete spor som kan være synlig selv om man tørker av skjermen. Slike spor kan avdekke områder på skjermen som blir berørt ofte, og skal være mulig å avsløre, heter det i forskningsartikkelen.

LES OGSÅ:

Fingersmuss på mobilen avslører passordet ditt

Enterprise