Apple-nyheter avslørt på internett?

Apple-nyheter avslørt på internett?

Apples forum med nye kategorier og Engadget med spesifikasjoner på nye MacBook Air.

I kveld klokken 19 norsk tid skal Steve Jobs presentere selskapets nyheter relatert til Mac på en pressekonferanse i San Francisco. I den anledning har vi samlet opp de siste og heteste ryktene om hva vi har i vente.

Den absolutt heteste poteten onsdag formiddag kommer fra Engadget, som rapporterer at Apple.com avslører at en ny iLife-pakke og en ny MacBook Air er kveldens nye produkter.

På Apples eget diskusjonsforum finnes det nå nye kategorier for iMovie'11, GarageBand '11, iPhoto'11, MBA (Need official name) og Reserved 10 20. Sistnevnte spekuleres det i at er et splitter nytt iLife-program.

MacBook Air

MacBook Air har ikke blitt oppdatert siden juni 2009, og de fleste ryktene peker på at en ny modell er på vei. Det har vært snakk om både en og to modeller - med 11,6-tommer og 13,3-tommer skjerm. Engadget hevder nå å kjenne til spesifikasjonene på den nye MacBook Air-modellen:

  • Mindre 11,6-tommers skjerm
  • 2,13GHz Intel Core 2 Duo-prosessor
  • 2GB minne
  • Ingen optisk enhet
  • Mini DisplayPort, usb og en sd-kortleser på venstre side og usb og strøm på høyre sideS
  • Samme styreflate som i nyeste MacBook Pro
  • Samme tykkelse som nåværende modell, til tross for en mindre 11,6-tommer skjerm
  • En svart strømknapp befinner seg til høyre for en mindre utmatingsknapp på tastaturet - den runde strømknappen i aluminium er borte. Det har tidligere vært snakk om at maskinen vil få såkalt "instant on"-funksjonalitet - det vil si umiddelbar oppstart.

Hva slags grafikk og lagring maskinen vil få er ikke kjent. SSD har vært oppe som alternativ flere ganger.

Mac OS X 10.7

Nettstedet MacStories har publisert noe de kaller en eksklusiv artikkel med detaljer om nyhetene i neste versjon av Mac-operativsystemet. De hevder "Mac OS X 10.7 Lion" vil komme med et nytt, iOS-inspirert grensesnitt. Blant annet vil Apple implementere iOS-lignende scrolling. En ny hvit Quick Look-design og nye Spotlight-forhåndsvisninger er også nevnt.

Det eneste vi vet helt sikkert er at vi får en sniktitt.

"Dropbox-killer"?

Man har lenge fundert på hva Apple kommer til å foreta seg i forhold til "skyen", det vil si cloud computing. Daring Fireball funderer på om Apple har en "Dropbox-killer" på gang. Det finnes langt flere iOS-apps som synker mot Dropbox enn Apples egen iDisk-tjeneste. Nettbasert iTunes har det gått rykter om i månedsvis.

iChat med FaceTime er også blant ønskene.

Kveldens lansering har først og fremst fokus på Mac, men kanskje vi får vite noe mer om når den hvite iPhone 4 kommer, eller når iPad får offisiell norgeslansering?

Enterprise