Apple-patent kan stoppe MacBook Air-kopier

Apple-patent kan stoppe MacBook Air-kopier

Designen til MacBook Air er nå patentert av Apple. Det kan bety trøbbel for hermegåsene.

Mange pc-produsenter har blitt inspirert av den stilige designen til MacBook Air, noen i større grad enn andre.

At Apple ikke liker at andre selskaper kopierer etter dem er ingen hemmelighet, men den problematikken går også i motsatt retning.

Nå har imidlertid selskapet sikret seg et patent som kan gjøre det litt vanskeligere for dem som hermer for mye etter den sylslanke bærbar-Mac-en.

Stoppet Asus-maskin

Patentet er relatert til at den spesielle utformingen av MacBook Air har i formen av en dråpe, skriver PC för Alla.

Ifølge Mashable har Apple allerede kontaktet sin taiwanske underleverandør Pegatron og bedt dem stoppe produksjonen av et bærbarchassi for Asus Zenbook.

Årsaken? Det ligner for mye MacBook Air og krenker dermed Apples nylig ervervede patent.

Pegatron skal ha gitt etter for Apples krav og kommer ifølge 9to5Mac til å stoppe produksjonen av chassiet for Asus inne slutten av mars. Asus blir dermed nødt til å se seg etter en ny leverandør.

Hot med ultrabærbare

Som Mashable påpeker, kan dette bety trøbbel for andre pc-produsenter, ettersom mange nå satser på syltynne bærbare lik MacBook Air. Såkalte Ultrabook-maskiner eller ultraportable.

Ultrabook er en standard som er utviklet av Intel i et forsøk på å lage datamaskiner som er tynne i kombinasjon med lang batteritid og bra ytelse.

Flere dataprodusenter har allerede sluppet ultrabærbare, og enda flere er ventet i løpet av året. Sannsynligheten for at de ikke likner på MacBook Air har trolig nå økt betraktelig.

Enterprise