Apple saksøkt etter iTunes-bråk

Apple saksøkt etter iTunes-bråk

Apple tvang internettforum til å fjerne diskusjon om hvordan man kunne bruke iPod uten iTunes.

Apple saksøkes etter at de tvang internettforum til å fjerne diskusjon om hvordan man kunne bruke iPod uten iTunes.

Det er internett-forumet Bluwiki.com som har levert inn søksmålet mot Apple, skriver Computer Sweden. Bluwiki er et gratis forum der brukerne blant annet kan diskutere ulike utviklingsprosjekter med hverandre.

Internett-forumet ble i november i fjor tvunget til å fjerne en diskusjon rundt et prosjekt med navnet iPodhash. Prosjektet diskuterte løsninger for å håndtere iPhone og iPod uten å bruke iTunes - noe som er svært aktuelt for Linux-brukere, da det ikke finnes en versjon av iTunes tilgjengelig for den plattformen.

LES OGSÅ:

iPod-svindler tjente rått

Ifølge Apple krenket prosjektet opphavsretten da diskusjonen rundt iPodhash dreide seg om å omgå Apples lisensavtale for iPod og iPhone.

Bluwiki hevder på sin side at opphavsretten aldri ble brutt, ettersom prosjektet gikk ut på å diskutere hvordan et iTunes-lignende program kan lages med såkalt «reverse engineering». Medlemmene diskuterte bare muligheten og noe program ble aldri utviklet, mener Bluwiki.

Bluwiki vil nå at en domstol avgjør hvordan den amerikanske opphavsrettsloven Digital Millennium Copyright Act (DMCA) tolker diskusjoner rundt programutvikling i det aktuelle tilfellet. DMCA-loven forbyr blant annet utstyr som brukes til å forbigå kopibeskyttelser.

Apple har foreløpig ikke kommentert saken.

Les om:

Enterprise